FCC kommer att neka medel till operatörer, Internetleverantörer som anvÀnder Huawei, ZTE Gear

FCC kommer att neka medel till operatörer, Internetleverantörer som anvÀnder Huawei, ZTE Gear

FCC kommer att neka pengar till alla amerikanska operatörer eller internetleverantörer som köper komponenter frÄn Kinas Huawei och ZTE.

Kommissionen pÄ fredagen röstade 5-0 för att anta reglerna, med hÀnvisning till behovet av att skydda amerikanska nÀtverk frÄn nationella sÀkerhetshot. FCC Àr orolig för att Huawei och ZTE i hemlighet kommer att bakdörrar sina telekommunikationsprodukter sÄ att den kinesiska regeringen kan snoka pÄ amerikaner.

Det Ă€r en spioneringsavgift som bĂ„de Huawei och ZTE har vĂ€grat förnekat genom Ă„ren. Icke desto mindre röstade kommissionen pĂ„ fredag ​​för att anta en regel som betecknar bĂ„da företagen som ett sĂ€kerhetshot. Som ett resultat kommer transportörer och internetleverantörer som köper telekommunikationsutrustning frĂ„n Huawei och ZTE inte lĂ€ngre att kunna utnyttja en 8,5 miljarder dollar FCC-fond för att subventionera sina projekt.

“Med tanke pĂ„ hoten frĂ„n Huawei och ZTE mot USA: s sĂ€kerhet och vĂ„r 5G-framtid kommer denna FCC inte att sitta tom och hoppas pĂ„ det bĂ€sta”, sa FCC: s ordförande Ajit Pai i dag.

Enligt kommissionen Àr hundratals operatörer beroende av Universal Service Fund för 8,5 miljarder dollar för att bygga telekommunikationsnÀt för lÄginkomstomrÄden som har liten tillgÄng till telefon eller internettjÀnst. (Det Àr dock viktigt att notera att fonden inte anvÀnds för att leverera smartphones till konsumenter.)

Samma dag godkÀnde FCC ocksÄ ett förslag som syftar till att tvinga samma amerikanska operatörer och Internetleverantörer att riva ut och ersÀtta all Huawei- och ZTE-utrustning i deras nÀtverk.

För nÀrvarande kommer FCC att inleda en studie för att avgöra hur mÄnga operatörer och Internetleverantörer som för nÀrvarande anvÀnder Huawei och ZTE-teknik. Samma order kommer att söka kommentarer frÄn allmÀnheten om hur det kommer att subventionera borttagning och ersÀttning av all berörd utrustning.

Som svar sa Huawei att FCC: s Ă„tgĂ€rder i dag kommer att störa verksamheten för mĂ„nga operatörer i USA, sĂ€rskilt pĂ„ landsbygden, som Ă€r beroende av det kinesiska företagets nĂ€tverksteknik. “Utan tillgĂ„ng till dessa lösningar kommer dessa transportföretag att förlora sin förmĂ„ga att tillhandahĂ„lla tillförlitliga och snabba telekommunikationstjĂ€nster och internettjĂ€nster. Landsbygdens skolor, sjukhus och bibliotek kommer att kĂ€nna effekterna”, sĂ€ger företaget i ett uttalande.

Huawei hÀvdar ocksÄ att FCC: s order hotar att minska konkurrensen pÄ telekommunikationsmarknaden, vilket kommer att fÄ priserna pÄ utrustningen, inklusive 5G-teknik, att gÄ upp.

“Huawei anser att denna order Ă€r olaglig eftersom FCC har utpekat Huawei baserat pĂ„ nationell sĂ€kerhet, men det ger inga bevis för att Huawei utgör en sĂ€kerhetsrisk. I stĂ€llet antar FCC helt enkelt, baserat pĂ„ en felaktig syn pĂ„ kinesisk lag, att Huawei kanske kommer under kinesisk regerings kontroll “, sade företaget innan de tillade:” Huawei skulle aldrig bryta mot sina kunders förtroende. “

ZTE svarade inte omedelbart pÄ en begÀran om kommentarer.