FCC kommer att neka medel till operatörer, Internetleverantörer som använder Huawei, ZTE Gear

FCC kommer att neka pengar till alla amerikanska operatörer eller internetleverantörer som köper komponenter från Kinas Huawei och ZTE.

Kommissionen på fredagen röstade 5-0 för att anta reglerna, med hänvisning till behovet av att skydda amerikanska nätverk från nationella säkerhetshot. FCC är orolig för att Huawei och ZTE i hemlighet kommer att bakdörrar sina telekommunikationsprodukter så att den kinesiska regeringen kan snoka på amerikaner.

Det är en spioneringsavgift som både Huawei och ZTE har vägrat förnekat genom åren. Icke desto mindre röstade kommissionen på fredag ​​för att anta en regel som betecknar båda företagen som ett säkerhetshot. Som ett resultat kommer transportörer och internetleverantörer som köper telekommunikationsutrustning från Huawei och ZTE inte längre att kunna utnyttja en 8,5 miljarder dollar FCC-fond för att subventionera sina projekt.

“Med tanke på hoten från Huawei och ZTE mot USA: s säkerhet och vår 5G-framtid kommer denna FCC inte att sitta tom och hoppas på det bästa”, sa FCC: s ordförande Ajit Pai i dag.

Enligt kommissionen är hundratals operatörer beroende av Universal Service Fund för 8,5 miljarder dollar för att bygga telekommunikationsnät för låginkomstområden som har liten tillgång till telefon eller internettjänst. (Det är dock viktigt att notera att fonden inte används för att leverera smartphones till konsumenter.)

Samma dag godkände FCC också ett förslag som syftar till att tvinga samma amerikanska operatörer och Internetleverantörer att riva ut och ersätta all Huawei- och ZTE-utrustning i deras nätverk.

För närvarande kommer FCC att inleda en studie för att avgöra hur många operatörer och Internetleverantörer som för närvarande använder Huawei och ZTE-teknik. Samma order kommer att söka kommentarer från allmänheten om hur det kommer att subventionera borttagning och ersättning av all berörd utrustning.

Som svar sa Huawei att FCC: s åtgärder i dag kommer att störa verksamheten för många operatörer i USA, särskilt på landsbygden, som är beroende av det kinesiska företagets nätverksteknik. “Utan tillgång till dessa lösningar kommer dessa transportföretag att förlora sin förmåga att tillhandahålla tillförlitliga och snabba telekommunikationstjänster och internettjänster. Landsbygdens skolor, sjukhus och bibliotek kommer att känna effekterna”, säger företaget i ett uttalande.

Huawei hävdar också att FCC: s order hotar att minska konkurrensen på telekommunikationsmarknaden, vilket kommer att få priserna på utrustningen, inklusive 5G-teknik, att gå upp.

“Huawei anser att denna order är olaglig eftersom FCC har utpekat Huawei baserat på nationell säkerhet, men det ger inga bevis för att Huawei utgör en säkerhetsrisk. I stället antar FCC helt enkelt, baserat på en felaktig syn på kinesisk lag, att Huawei kanske kommer under kinesisk regerings kontroll “, sade företaget innan de tillade:” Huawei skulle aldrig bryta mot sina kunders förtroende. “

ZTE svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer.

Relaterade Artiklar

Back to top button