FCC har ‘Allvarliga tvivel’ SpaceX Starlink kan leverera en Internet med låg latens

Federal Communications Commission har “allvarliga tvivel” om att satellitleverantörer med låg jordbana (LEO) – inklusive SpaceX – kan leverera internettjänster samtidigt som latensen hålls under 100 millisekunder.

I en lång rapport om Rural Digital Opportunity Fund-auktion (planerad till slutet av oktober) bekräftade FCC att även om LEO-företag får ansöka om bredbandsfinansiering på landsbygden som leverantörer med låg latens, bör de förvänta sig en kamp. “Kortformerade sökande som vill bjuda som en leverantör med låg latens som använder satellitnät med låg jordbana kommer att stå inför en betydande utmaning som visar för kommissionens personal att deras nät kan leverera verkliga resultat till konsumenter under kommissionens 100 ms tröskel med låg latens , sa FCC.

SpaceX har tagit över rubrikerna nyligen, under helgen och slutfört ännu ett Starlink-uppdrag och lanserat 58 satelliter med märke i omloppsbana. Elon Musks raketföretag planerar att tillhandahålla internettjänster i norra USA och Kanada vid årsskiftet, med nästan global täckning 2021.

Företaget är övertygat om att satelliternas latens för tur och retur är i nivå med konsumenterna och Federal Communications Commission. “SpaceX förklarade att dess system lätt rensar kommissionens tröskelvärde på 100 ms för tjänster med låg latens, även inklusive dess” behandlingstid “under orealistiska värsta fall”, skrev David Goldman, chef för satellitpolitik, i ett brev den 29 maj till FCC.

Fortfarande har SpaceX mycket att bevisa och lite tid att göra det. Medan företaget har lanserat nästan 500 satelliter, erbjuder det ännu inte en kommersiell tjänst. Och företag måste lämna in auktionsansökningar senast den 15 juli — en månad från i dag.

“Dokumentet visar betydande oro beträffande sökande som föreslår att använda tekniker som inte har använts i stor utsträckning för att erbjuda tjänster i höga hastigheter eller låg latens, eller som inte alls har använts på kommersiell basis för konsumenter,” sa FCC. “Auktion 904 är inte lämplig plats för att testa obevisad teknik med stöd för samhällsomfattande tjänster.”

SpaceX fick förra året myndighetsgodkännande för att utveckla en satellitkonstellation som erbjuder en billig, högpresterande lösning för snabb internetåtkomst. Kallas Starlink och kommer så småningom att bestå av nära 12 000 satelliter spridda över flera banor. Musk antydde nyligen en privat beta-lansering i sommar, med en offentlig beta i slutet av året, “som börjar med höga höjder”, vilket, bekräftade han, skulle kunna inkludera den tyska marknaden.

Relaterade Artiklar

Back to top button