FCC gÄr efter Robotexts, International Robocall Spoofing

FCC gÄr efter Robotexts, International Robocall Spoofing

FCC tar ytterligare ett steg i striden mot robocalls: hindrar spammare frÄn att förfalska ID i textmeddelanden och internationella samtal.

Ett nytt förslag frĂ„n FCC: s ordförande Ajit Pai skulle kort sagt implementera och genomdriva RAY BAUMs lag frĂ„n 2018. Enligt byrĂ„n förbjuder sanningen i nummerpresentation frĂ„n 2009 vilseledande eller felaktigt nummerpresentation med “spoofing” med avsikt att bedraga, men det gĂ€ller inte SMS eller internationella samtal. Det Ă€r dĂ€r RAY BAUMs lag kommer in för att bredda falskt skydd mot texter, samtal med ursprung utanför USA och andra röstsamtal som röst-över-IP-samtal (VoIP).

“BedrĂ€gerier bjuder ofta pĂ„ oss frĂ„n utlandet, och nĂ€r de gör det, förfalskar de vanligtvis sina siffror för att försöka lura konsumenter,” sade ordförande Pai i ett uttalande. “BedrĂ€gerier i callcenter lĂ„tsas ofta ringa frĂ„n betrodda organisationer och anvĂ€nder trycktaktik för att stjĂ€la frĂ„n amerikaner. Vi mĂ„ste attackera detta problem med alla verktyg vi har. Med dessa nya regler kommer vi att stĂ€nga kryphĂ„len som hindrar brottsbekĂ€mpning nĂ€r de försöker att bedriva internationella bedragare och bedragare med textmeddelanden. “

Tidigare kunde myndigheter endast genomföra utredningar av robocall om de skadliga aktörerna var baserade i USA. FTC stÀngde av fyra företag i mars, men amerikanska tillsynsmyndigheter kan för nÀrvarande inte vidta ÄtgÀrder mot utlÀndska företag. En högt uppsatt FCC-tjÀnsteman sa vid en pressanrop att tillÀmpningen av regler utanför USA: s strÀnder krÀver ett uttryckligt kongressgodkÀnnande, som byrÄn fick och nu försöker genomföra med RAY BAUMs lag.

ByrÄn har ocksÄ lagt mer press pÄ operatörer under det senaste Äret för att slÄ ner pÄ robocallers, inklusive att trycka pÄ standard gratis blockering av robocall. Vissa operatörer har redan börjat implementera den hÀr typen av tjÀnster. FCC mottog mer Àn 35 000 klagomÄl om förfalskning av nummerpresentation enbart under de första sex mÄnaderna 2019, Àven om tjÀnstemÀn inte kunde specificera hur mÄnga klagomÄl som rör samtal kontra texter.

Dessa regler Ă€r en del av FCC: s “mĂ„ngsidiga strategi” för att bekĂ€mpa robocalls. Höga FCC-tjĂ€nstemĂ€n sa att de ocksĂ„ förvĂ€ntar sig att stora telefonföretag ska implementera byrĂ„ns lĂ„ngsiktiga lösning senare i Ă„r. Dubbat SHAKEN / STIR-ramverket, den hĂ€r sammankopplade bĂ€rarstandarden blockerar eller lĂ€gger till bluffetiketter till icke-verifierade samtal som standard.

FCC förvÀntar sig att dessa bredare robocall-skydd kommer att rulla ut till konsumenter under de kommande mÄnaderna. En högre FCC-tjÀnsteman berÀttade för PCMag att detta kan se ut som en grön check eller en annan typ av verifieringsmÀrke pÄ konsumenternas smartphone-grÀnssnitt som anger nÀr en operatör har implementerat standarden.

ByrÄn kommer att publicera den fullstÀndiga texten i sina utkast till regler pÄ torsdag pÄ fcc.gov och ordförande Pai kommer att ge mer information vid FCC: s SHAKEN / STIR Robocall Summit som Àger rum samma dag.