FCC går efter Robotexts, International Robocall Spoofing

FCC tar ytterligare ett steg i striden mot robocalls: hindrar spammare från att förfalska ID i textmeddelanden och internationella samtal.

Ett nytt förslag från FCC: s ordförande Ajit Pai skulle kort sagt implementera och genomdriva RAY BAUMs lag från 2018. Enligt byrån förbjuder sanningen i nummerpresentation från 2009 vilseledande eller felaktigt nummerpresentation med “spoofing” med avsikt att bedraga, men det gäller inte SMS eller internationella samtal. Det är där RAY BAUMs lag kommer in för att bredda falskt skydd mot texter, samtal med ursprung utanför USA och andra röstsamtal som röst-över-IP-samtal (VoIP).

“Bedrägerier bjuder ofta på oss från utlandet, och när de gör det, förfalskar de vanligtvis sina siffror för att försöka lura konsumenter,” sade ordförande Pai i ett uttalande. “Bedrägerier i callcenter låtsas ofta ringa från betrodda organisationer och använder trycktaktik för att stjäla från amerikaner. Vi måste attackera detta problem med alla verktyg vi har. Med dessa nya regler kommer vi att stänga kryphålen som hindrar brottsbekämpning när de försöker att bedriva internationella bedragare och bedragare med textmeddelanden. “

Tidigare kunde myndigheter endast genomföra utredningar av robocall om de skadliga aktörerna var baserade i USA. FTC stängde av fyra företag i mars, men amerikanska tillsynsmyndigheter kan för närvarande inte vidta åtgärder mot utländska företag. En högt uppsatt FCC-tjänsteman sa vid en pressanrop att tillämpningen av regler utanför USA: s stränder kräver ett uttryckligt kongressgodkännande, som byrån fick och nu försöker genomföra med RAY BAUMs lag.

Byrån har också lagt mer press på operatörer under det senaste året för att slå ner på robocallers, inklusive att trycka på standard gratis blockering av robocall. Vissa operatörer har redan börjat implementera den här typen av tjänster. FCC mottog mer än 35 000 klagomål om förfalskning av nummerpresentation enbart under de första sex månaderna 2019, även om tjänstemän inte kunde specificera hur många klagomål som rör samtal kontra texter.

Dessa regler är en del av FCC: s “mångsidiga strategi” för att bekämpa robocalls. Höga FCC-tjänstemän sa att de också förväntar sig att stora telefonföretag ska implementera byråns långsiktiga lösning senare i år. Dubbat SHAKEN / STIR-ramverket, den här sammankopplade bärarstandarden blockerar eller lägger till bluffetiketter till icke-verifierade samtal som standard.

FCC förväntar sig att dessa bredare robocall-skydd kommer att rulla ut till konsumenter under de kommande månaderna. En högre FCC-tjänsteman berättade för PCMag att detta kan se ut som en grön check eller en annan typ av verifieringsmärke på konsumenternas smartphone-gränssnitt som anger när en operatör har implementerat standarden.

Byrån kommer att publicera den fullständiga texten i sina utkast till regler på torsdag på fcc.gov och ordförande Pai kommer att ge mer information vid FCC: s SHAKEN / STIR Robocall Summit som äger rum samma dag.

Relaterade Artiklar

Back to top button