Fandango förvärvar Walmarts Vudu

UPPDATERING 4/21: Vudu meddelade idag att det kommer att förvärvas av Fandango. För närvarande “förändras inget om Vudu-upplevelsen – ditt film- och TV-bibliotek är säkert och du kommer att fortsätta att ha tillgång till alla dina Vudu-appar på dina favoritenheter”, sa Vudu i ett blogginlägg.

För närvarande kan Vudu-kunder fortsätta att logga in med sina Walmart.com-kontouppgifter, men det kommer sannolikt att förändras “under de kommande månaderna.”

Flytten kommer ungefär en vecka efter att NBCUniversal lanserade sin Peacock-streamingtjänst för Comcast-abonnenter; den anländer till alla andra den 15 juli. Comcast förvärvade Fandango 2007 och NBCUniversal 2011.

Originalberättelse 2/23/2020:
Du har gott om streamingtjänster att välja mellan, men NBCUniversals Peacock kan komma ut före sina konkurrenter när den lanseras senare i år. Ändå ser det ut som om Comcast kanske vill göra mer än att generera intäkter från annonser och prenumerationer.

Comcast diskuterar med Walmart för att förvärva Vudu, rapporterna. Båda sidor förhandlar om en affär som låter Comcast, NBCUniversals moderbolag, köpa tillgången och rulla den till den kommande Peacock-tjänsten.

Det är en affär som skulle stödja Peacocks uppdrag att existera som ett allt-i-ett-underhållningsnav. NBCUniversal vill att användare ska välja om de betalar för tjänsten eller inte, och alla användare kan dra nytta av ett omfattande bibliotek med filmer och serier att hyra eller köpa. Peacocks bibliotek bygger på originalprogrammering och licensierat innehåll, men det kommer till stor del att förlita sig på NBCUniversals studior snarare än externa produktionsföretag. Vudus infrastruktur kan sedan integreras som en metod för användare att omedelbart hyra eller köpa innehåll som Peacock inte strömmar med ett medlemskap. Rapporten föreslår dock att Comcast kanske vill rikta denna funktionalitet till Fandango och dess FandangoNOW-tjänst.

Walmart driver Vudu för att sälja digitala hyror och utgåvor, men det strömmar också filmer och serier gratis i ett annonsstödsformat. Den specifika förmågan kan hamna i Peacock. Det finns också en begränsad mängd originalprogrammering tillgänglig på Vudu. Sammantaget består Vudus bibliotek av över 100 000 titlar.

Under tiden rapporterar också att Fox kan förvärva Tubi, en annan streamingtjänst som erbjuder gratis, annonsstödd streaming för tusentals filmer och serier []. Medieföretag försöker skaffa upp annonsstödda plattformar på grund av deras popularitet bland människor som inte har kabel- eller satellit-TV. Förra året avslutade ViacomCBS en affär på 340 miljoner dollar för att ta kontroll över Pluto TV. Liknande erbjudanden förväntas under de kommande månaderna.

Peacock debuterar den 15 april för Comcasts Xfinity-kunder. Alla andra måste vänta till sommaren för full lansering. NBCUniversal säger att det kommer att utöka tillgängligheten avsevärt i mitten av juli. Liveevenemang kommer att förbli på NBCUniversals linjära nätverk, men Peacock kan så småningom få en live-TV-inspirerad komponent när ledningsskärningen fortsätter att stiga.

Relaterade Artiklar

Back to top button