Fakta eller påhitt? Microsoft Tool rensar ut Deepfake-videor

Har den politiska videon i ditt sociala flöde manipulerats av AI? Ett nytt verktyg från Microsoft vill hjälpa dig att skilja mellan riktiga och falska videor som gör rundorna online.

De flesta djupa falska videor har en rå kvalitet som gör dem lätta att identifiera, men tekniken har blivit mer sofistikerad de senaste åren. Och medan vissa klipp redigeras för komisk effekt, används andra för att sprida desinformation, en oroande trend under ett valår när konspirationsteorier löper på sociala medier.

Microsofts videoautentiseringsverktyg utvärderar trovärdigheten för det du tittar på i realtid och spottar ut en konfidenspoäng för att ange om en media har ändrats.

För närvarande är det bara öppet för politiska organisationer, inklusive publikationer och kampanjer, genom AI-stiftelsens Reality Defender 2020 (RD2020), “som kommer att vägleda organisationer genom de begränsningar och etiska överväganden som finns i all djupfalsdetekteringsteknik.”

Medieföretag som BBC och har samarbetat med Microsoft för att testa autentiseraren, tillsammans med Trusted News Initiative, en grupp förläggare och sociala medieföretag.

Alla andra kan dock kolla in det här interaktiva frågesporten, Spot the Deepfake, som Microsoft skapade med University of Washingtons Center for a Informed Public, Sensity och USA Today.

“Praktisk mediekunskap kan göra det möjligt för oss alla att tänka kritiskt om mediets sammanhang och bli mer engagerade medborgare samtidigt som vi uppskattar satir och parodi”, skrev Tom Burt, Microsofts VP för kundsäkerhet och tillit, och Eric Horvitz, Chief Scientific Officer, Scientific Officer. i ett blogginlägg. “Även om inte alla syntetiska medier är dåliga, har till och med ett kort ingripande med mediekompetens visat sig hjälpa människor att identifiera det och behandla det mer försiktigt.”

Relaterade Artiklar

Back to top button