Facebooks svar på TRAI-papper: Free Basics, icke-exklusivt, öppet för alla

Facebook, Facebook TRAI-uttalande, Facebook Internet.org, Facebook Free Basics, Facebook Free Basics-app, Free Basics-app, TRAI Net Neutrality, #NetNeutrality, Net Neutrality in India, teknik, tekniknyheter Facebook säger att Free Basics som tidigare kallades Internet.org inte bryter mot nätneutralitet.

Facebook har utfärdat sitt svar på TRAIs senaste tidning om nollbetygsplaner och säger att dess egen Free Basic-app är öppen för alla utvecklare, är icke-exklusiv och icke-diskriminerande.

TRAI publicerade ett annat dokument på Net Neutrality som ifrågasatte nollrankingsplattformar från TSP och om det skulle vara konkurrensbegränsande och diskriminerande att ge tillgång till vissa webbplatser till gratis eller lägre priser.

Free Basics var tidigare känt som Internet.org och är nu en del av det bredare Internet.org-uppdraget på Facebook, där de vill ge gratis tillgång till dem som inte har möjlighet att komma online. Aktivister har kritiserat Internet.org som anti-nätneutralitet, en avgift som Facebook förnekar.

Kolla på video

Facebooks Martin Martin, Vice President, Mobile and Global Access Policy, sade i ett uttalande angående TRAIs senaste tidning, ”Vi är fast beslutna att arbeta med TRAI för att upprätthålla principerna för prisvärd och innovativ internetåtkomst för Indien på ett rättvist och konsekvent sätt. Under samrådsprocessen hoppas vi att fokus ligger på de frågor som betyder mest. ”

Hans uttalande försvarar Free Basics och säger att uppgifterna visar att appen hjälper fler människor att komma online “genom att fungera som en bro till det fullständiga, betalda internetet.”

Läs mer: TRAI flyter nytt papper om “Net Neutrality”: Listar nackdelar med nollvärderingsplaner

Martin fortsätter och tillägger att Facebooks Free Basics-program är icke-diskriminerande, icke-exklusivt och öppet för alla utvecklare … Många tusentals människor har ansökt om jobb som ett resultat av programmet. Vi vet också att information om hälso- och sjukvård har använts miljontals gånger på Free Basics. Vi hoppas att de som deltar i denna diskussion överväger de bredare konsekvenserna av att stoppa eller begränsa program som hjälper människor att ansluta och förbättra sina liv. ”

Free Basics finns på Reliance Network och nyligen gjordes appen tillgänglig över hela landet. Reliance hävdar att 1 miljon indianer kom online via Internet.org.

Titta på video Mark Zuckerberg i Indien

Läs också: Vi tror också starkt på nätneutralitet, säger Facebook-vd Mark Zuckerberg

Facebook byter namn på Internet.org som ‘Free Basics’, erbjuder en öppen plattform för utvecklare

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button