Facebooks Messenger-app för att möjliggöra direkt platsdelning

Facebook Inc, Messenger-appen, Apple Inc, Alphabet Inc, Google Maps, Messenger, Delningsplats, Facebook, Apple iPhone, Teknik, Nyheter om teknik Google Maps sa förra veckan att man lägger till en liknande funktion, ett försök att öka engagemanget för en produkt av ökad strategisk betydelse för det företaget. (Bild för representation, Källa: Facebook)

Facebook Inc kommer att lägga till en funktion i sin Messenger-app på måndag för att tillåta användare att dela sina platser, säger företaget och ökar konkurrensen med verktyg som erbjuds av Apple Inc och Alphabet Incs Google Maps.

Företaget har funnit att en av de mest använda fraserna på Messenger när människor pratar med vänner och familj är “Hur långt borta är du?” eller någon variation, sa Stan Chudnovsky, produktchef för Messenger, i en intervju. “Det råkar vara vad folk säger, vad de är mest intresserade av”, sa han.

Att dela platsinformation kommer att vara valfri, sade han, men den kommer också att vara live, så att när en användare delar informationen med en vän, kommer vän att kunna titta på användarens rörelse i upp till 60 minuter. Messenger var en gång en del av Facebook-kärnans smartphone-app, men företaget bröt ut det som en separat app 2014 och har sedan dess investerat i frekventa förändringar för att bygga en tjänst som skiljer sig från det massiva sociala nätverket.

Google Maps sa förra veckan att man lägger till en liknande funktion, ett försök att öka engagemanget för en produkt av ökad strategisk betydelse för det företaget. Meddelandenas närhet berättar för Facebook “att vi arbetar med rätt saker”, sa Chudnovsky.

Läs också: Facebook testar nya textbubblor för kommentarstrådar

Meddelanden-appen på Apples iPhone har också en sådan funktion. Facebook har testat sin förändring i Mexiko, sa han. Det var klart så länge som i oktober, tillade han, men företaget arbetade med det i ytterligare fem månader för att minimera påverkan på telefonernas batteritid.

Relaterade Artiklar

Back to top button