Facebooks kryptovaluta kommer att kallas Vågen, och här är vad den syftar till att göra

Facebooks kryptovaluta kommer att kallas Vågen, Facebooks kryptovaluta kommer att kallas Vågen, och det kommer att finnas en separat plånbok som heter Calibra för att underlätta transaktioner.

Facebook har bekräftat att dess kryptovaluta kommer att kallas Vågen, även om det sociala medianätverket inte kommer att kontrollera denna valuta. Facebook samarbetar med 27 andra organisationer över hela världen för att skapa den ideella Libra Association och den nya valutan, som syftar till att förbättra tillgången till finansiella tjänster för dem som är utanför banksystemet.

Vågen hemsida säger att för närvarande är 31 procent av världens befolkning utanför det formella banksystemet. Idén med Vågen verkar vara att “sänka inträdeshindren och förbättra tillgången till finansiella tjänster”, och det kommer att finnas ett särskilt Libra-protokoll för denna kryptovaluta.

Med Libra-valuta kommer alla transaktioner att vara privata. Valutan kommer att vara decentraliserad och möjliggöra sömlösa betalningar var som helst utan någon användaravgift kopplad till dessa transaktioner.

Vågen är tillgänglig för alla som har en smarttelefon på grundnivå och dataanslutning, enligt informationssidan. Det kommer också att backas upp av en reserv för att hålla värdet stabilt.

Den globala kryptovalutan kommer att göras tillgänglig över hela världen. Enligt vitboken kommer “en korg med bankinlåning och kortfristiga statspapper att hållas i Libra Reserve för varje Libra som skapas, bygga förtroende för dess inneboende värde”, för reserven.

Facebook Libra, Facebook-kryptovaluta, Facebook-valuta, Libra från Facebook, Facebook Libra-kryptovaluta, Facebook Calibra-plånbok, Facebook Calibra-plånbok Vågen är tillgänglig för alla som har en smarttelefon på grundnivå och dataanslutning.

Detta görs för att säkerställa att Vågen är fri från spekulation och inte utsätts för samma uppgång och nedgång i värde, ett problem som har plågat andra kryptovalutor. För Facebook och andra medlemmar i Libra Association är stabilitet avgörande om de vill se till att fler användare kan lita på Libra.

Enligt Facebook-vd Mark Zuckerbergs inlägg kommer Vågen att drivas av blockchain-teknik och planerna är att lansera den till 2020. Andra anmärkningsvärda namn som samarbetar för Vågen är Lfyt, Uber, Visa, Mastercard, Spotify, Coinbase och PayPal.

Zuckerberg tillade att Facebook hoppas kunna ha över 100 medgrundande medlemmar av Libra Association när nätverket startar nästa år. Webbplatsen för Vågen säger att Facebook-lagen spelade en nyckelroll i skapandet av Libra Association och Libra Blockchain. “Medan slutlig beslutsfattande myndighet ligger hos föreningen förväntas Facebook behålla en ledande roll fram till 2019”, tillägger den. Sammantaget fungerar Facebook som alla andra medlemmar och har inte kontrollerande befogenheter över hur Vågen kommer att fungera.

Facebook Libra, Facebook-kryptovaluta, Facebook-valuta, Libra från Facebook, Facebook Libra-kryptovaluta, Facebook Calibra-plånbok, Facebook Calibra-plånbok Andra anmärkningsvärda namn som samarbetar för Vågen är Lfyt, Uber, Visa, Mastercard, Spotify, Coinbase, PayPal.

Vidare kommer reserven att investeras i tillgångar med låg risk, vilket kommer att “ge ränta över tiden”. Intäkterna från detta intresse går till föreningens driftskostnader, enligt beskrivningssidan.

Facebook lanserar också ett separat dotterbolag som heter Calibra, som kommer att hantera alla kryptovaluta-betalningar baserat på Vågen, och uppgifterna kommer att hållas åtskilda från Facebook-data, förmodligen för att hålla alla dessa transaktioner privata.

Medan Libra också kommer att arbeta med andra plånboksprogram från tredje part kommer det att finnas en dedikerad Calibra-app. Calibra-plånboken kommer också att byggas in i WhatsApp, Messenger och den fristående appen introduceras nästa år.

I sitt Facebook-inlägg har Zuckerberg sagt att som alla andra betaltjänster kommer Calibra-plånboken att regleras och all information kommer att hållas separat från Facebook. Inlägget lyder, ”Calibra låter dig skicka Vågen till nästan vem som helst med en smartphone till låg till ingen kostnad. Med tiden hoppas vi kunna erbjuda fler tjänster för människor och företag – som att betala räkningar med en knapptryckning, köpa kaffe med skanning av en kod eller åka lokal kollektivtrafik utan att behöva ta med kontanter eller ett metropass.

Zuckerberg i sitt inlägg har också sagt att Calibra kommer att ha ett dedikerat team av experter inom riskhantering för att se till att människor inte använder appen för att begå bedrägerier. “Vi kommer att ge bedrägeriskydd, så om du förlorar dina Libra-mynt, erbjuder vi återbetalning”, skrev han.

Enligt TechCrunch, “Facebook kommer inte att kontrollera Libra-valutan helt, men får en enda röst i sin styrning som andra grundande medlemmar av Libra Association. ” Vågen kommer också att ha sitt eget Move-programmeringsspråk.

Move-språket för Vågen är också utformat för att förhindra att tillgångar klonas och kommer att säkerställa att en resurs har en enda ägare, den kan bara spenderas en gång och skapandet av nya resurser är begränsat. Allt detta är avgörande för blockchain-baserade valutor. Libra Blockchain är pseudonym och användare kommer att kunna hålla en eller flera adresser. Dessa kommer inte att kopplas till användarens verkliga identitet.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button