Facebooks anpassade Oculus Link-kabel för Quest kostar 79 $

Facebooks anpassade Oculus Link-kabel för Quest kostar 79 $

Oculus Quest-Àgare som vill spela Oculus Rift-spel pÄ headsetet kommer att behöva en PC-spelrigg, men ocksÄ en lÄng USB-C 3.0-kabel, sÄ Facebook kommer att sÀlja en 5 meter (16 fot) kabel till Quest-Àgare för 79 $.

Vid sin Oculus Connect-konferens idag meddelade företaget Oculus Link, som lÄter Quest-headsetet spela Rift-baserade spel frÄn en dator för första gÄngen via en mjukvaruuppdatering som lanseras i november.

“En av de mest efterfrĂ„gade funktionerna hittills har varit möjligheten att komma Ă„t dina Rift-titlar direkt i Quest”, sĂ€ger Facebook-produktchef Zachariah Reiner till utvecklare vid konferensen i San Jose.

Alla Quest-anvÀndare kommer att ha tillgÄng till Oculus Link nÀr den kommer som en offentlig beta, tillade Reiner. Alla USB-C 3-kablar kommer att göra det. Men eftersom VR-headsetÀgare kommer att flytta runt nÀr de Àr anslutna till sitt PC-spelbord, designade Facebook en anpassad 5-meterskabel som lovar att vara lÀtt, flexibel och erbjuda en hög signalkvalitet.

Vid ett samtal pĂ„ Oculus Connect sa Facebook-systemarkitekt Behnam Bastani att företaget undersökte om en ideal USB-kabel för att köra Oculus Link redan fanns pĂ„ marknaden, men fann ingen. “Antingen var kablarna inte tillrĂ€ckligt lĂ„nga. Eller nĂ„gra av dem var tunga. Eller sĂ„ kunde de inte leverera en smidig, fantastisk upplevelse. DĂ€rför utvecklade vi Oculus Link-kabeln”, sa han.

Den anpassade Oculus Link-kabeln kommer att sÀljas pÄ Oculus-webbplatsen nÄgon gÄng senare i Är. Det blir en USB-C till C-kabel. AnvÀndare med Àldre datorer kan anvÀnda en USB-C till USB-A 3-kabel frÄn tredje part för att aktivera Oculus Link.

Oculus Link 3

Även om det har varit en mycket eftertraktad funktion att ta Rift-baserade spel till Quest, var det inte lĂ€tt att designa förmĂ„gan. I samma samtal förklarade Facebook-ingenjörer att de var tvungna att övervinna utmaningen att minska latens och upprĂ€tthĂ„lla VR-bildkvaliteten nĂ€r ett Rift-spel strömmar frĂ„n datorn till Quest ($ 548,98 pĂ„ Amazon).

För att köra spelen kommer datorn att lyfta tungt och göra VR-grafik av hög kvalitet. Men all den informationen mÄste kodas och skickas till Quest-headsetet, som sedan avkodar och visar spelupplevelsen i headsetet. NÀr detta hÀnder mÄste spelarens kommandon skickas tillbaka till datorn, vilket resulterar i en process som kan ge lÄngsam respons och lÄga bildhastigheter.

Oculus Link 2

“Vi var tvungna att vara kreativa nĂ€r vi utformade en pipeline för att upprĂ€tthĂ„lla en VR-upplevelse samtidigt som vi levererade fullt innehĂ„ll,” sa Bastani. SĂ„ för att göra det enklare att packa upp bilderna, kan Oculus Link-kapaciteten minska bildkvaliteten frĂ„n Rift-spelen, men bara delvis. Pixeldensiteten sĂ€nks bara pĂ„ kanterna pĂ„ VR-bilden, inte i mitten. Som ett resultat kommer konsumenter förmodligen inte att mĂ€rka nedgĂ„ngen i upplösningen.

“Den hĂ€r förvrĂ€ngda bilden Ă€r mindre i total upplösning, men har inte tappat kvaliteten dĂ€r det betyder mest”, sa Facebook-grafikarkitekt Reza Nourai. Andra Ă€ndringar gjordes för att pĂ„skynda kodnings- och avkodningsprocessen för att hĂ„lla latensen lĂ„g.