Facebook ville köpa Fitbit men Google betalade mer kontanter, säger rapporten

Fitbit, Facebook Fitbit, Google köper Fitbit, Fitbit Google-övertagande, fitbit köpt av Google Fitbit skulle ha gett Facebook ett enkelt inträde i wearables-segmentet, där Apple är ledande.

Google gjorde rubriker den här veckan när de meddelade att de kommer att förvärva Fitbit för 2,1 miljarder dollar. Nu påstås det att Facebook också var i loppet att köpa det kämpande bärföretaget Fitbit.

Enligt Informationen, sociala nätverksjätten höll samtal för att köpa Fitbit, men Google var villig att betala dubbelt för fitnessspårningsbandet. I slutet av fredagen bekräftade Google att de hade gått med på Fitbit för 2,1 miljarder dollar, ett ledande fitnessspårningsföretag.

Läs också| Varför Google vill ha Fitbit, inte för spårning utan för data

Det är ingen överraskning att se varför Facebook var angelägen om att förvärva Fitbit. Liksom Google kommer Facebook också långsamt och gradvis in i hårdvaruspelet. Företaget säljer Portal smarta skärmar och Oculus VR-headset. Facebook arbetar enligt uppgift också med sina AR-glasögon.

Fitbit skulle ha gett Facebook ett enkelt inträde i wearables-segmentet, där Apple är ledande. Förvärvet av Fitbit skulle också ha gett Mark Zuckerberg-drivna värdefulla hälsouppgifter. Fitbit har mer än 28 miljoner aktiva användare världen över.

Men även om Facebook hade köpt Fitbit fanns det ingen säkerhet om att affären godkändes av tillsynsmyndigheter. Googles förvärv av Fitbit har uppmärksammats av tillsynsmyndigheter i USA, som anklagar företaget för dess praxis och marknadsmakt. Samtalet att bryta upp tekniska giganter som Google, Facebook, Amazon och Apple blir högre.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button