Facebook VD Mark Zuckerberg varnar för att globalt tänkande vänder om

Facebook VD Mark Zuckerberg, Facebook, Social infrastruktur, Mark Zuckerbergs vision, USA: s president Donald Trump, globalisering, globalism, Mark Zuckerbergs 5 700 ord manifest, Vad är Mark Zuckerbergs vision, Vad innebär Mark Zuckerbergs manifest, Facebook integritet, Sociala medier, Facebook , Facebook Inc, Technology, Technolgy nyheter I ett manifest på 5 700 ord citerade Zuckerberg, grundare av världens största sociala nätverk, Abraham Lincoln och erbjöd en filosofisk svep. (Bild för representation, Källa: Reuters)

Facebook Inc: s verkställande direktör Mark Zuckerberg lade fram en vision på torsdagen om att hans företag skulle fungera som ett skydd mot ökande isolationism och skrev i ett brev till användarna att företagets plattform skulle kunna vara den ”sociala infrastrukturen” för världen.

I ett manifest på 5 700 ord citerade Zuckerberg, grundare av världens största sociala nätverk, Abraham Lincoln, USA: s president under landets 1800-tal inbördeskrig, känd för sin vältalighet, och erbjöd en filosofisk svep som var ovanlig för en affärsmagnat.

Titta på alla våra videor från Express Technology

Zuckerbergs kommentarer kommer vid en tidpunkt då många människor och nationer runt om i världen tar en alltmer inåt syn. USA: s president Donald Trump lovade att sätta “Amerika först” i sin inledande tal i januari. Det följde Storbritanniens beslut i juni förra året att lämna Europeiska unionen.

“Över hela världen finns människor kvar av globaliseringen och rörelser för att dra sig ur den globala anslutningen”, skrev Zuckerberg utan att nämna specifika rörelser. Frågan, sade den 32-åriga chefen, var om “vägen framåt är att ansluta mer eller omvänd kurs”, och tillade att han står för att föra människor samman.

Citat från ett brev som Lincoln skrev till kongressen i inbördeskrigets djup, skrev till Facebooks 1,9 miljarder användare: “Det lugna förflutnas dogmer är otillräckliga för den stormiga nutiden.”

Zuckerberg sa att Facebook kunde gå långt utöver sina rötter som ett nätverk för vänner och familjer att kommunicera, vilket tyder på att det kan spela en roll på fem områden, som han alla kallade “samhällen”, allt från att stärka traditionella institutioner, till att tillhandahålla hjälp under och efter kriser för att öka medborgarengagemanget.
I kommentarer på Facebook berömde vissa användare Zuckerbergs anmärkning för att ha hållit sig positiv, medan andra förklarade “globalism” död.

Läs också: Facebook VD Mark Zuckerbergs vision: Hur han planerar att felsöka världen

Facebook har varit under press för att närmare polisbedrägerier, falska nyheter och annat kontroversiellt innehåll, även om oron har haft liten inverkan på dess ekonomi. Företaget omsatte 27,6 miljarder dollar 2016, en ökning med 54 procent från året innan.

Ett område där Zuckerberg skrev att Facebook skulle göra det bättre skulle vara att föreslå “meningsfulla samhällen.” Cirka 100 miljoner användare är medlemmar i grupper som är ”mycket meningsfulla” för dem, skrev han och representerade endast cirka 5 procent av användarna.

Facebook använder också artificiell intelligens mer för att flagga foton och videor som behöver granskas av människor, skrev Zuckerberg. En tredjedel av alla rapporter till Facebooks granskningsteam genereras av artificiell intelligens, skrev han.

Zuckerbergs brev var “lite mer ambitiöst och lite mer av den 30 000 fot långa bilden än jag ser från de flesta teknologibolagets VD”, säger Peter Micek, global policy och juridisk rådgivare på Access Now, en internationell digital rättighetsgrupp, i en telefon intervju. Men Zuckerberg höll sig borta från vissa ämnen där Facebook kunde vara utsatta för kritik och nämnde ordet “integritet” bara en gång, sa Micek.

Relaterade Artiklar

Back to top button