Facebook VD kan ha känt till tvivelaktiga sekretessrutiner: Rapportera

facebook, facebook inc, facebook vd, mark zuckerberg, facebook vd mark zuckerberg, vd zuckerberg, sekretesspraxis, facebook sekretesspraxis, facebook wall street journal, tech nyheter, senaste nyheter, indiska expressnyheter Facebook sa att de till fullo har samarbetat med FTC-utredningen till dags dato och tillhandahållit tiotusentals dokument, e-postmeddelanden och filer. (The New York Times)

Facebook Inc-e-postmeddelanden verkar visa verkställande direktören Mark Zuckerbergs engagemang i diskussioner om dess mycket kritiserade sekretesspraxis, rapporterade Wall Street Journal på onsdagen och citerade personer som är bekanta med saken.

Tidningen sa att journalister inte hade sett e-postmeddelandena och förlitat sig på namngivna personer. Rapporten säger att meddelandena “verkar visa verkställande direktören Mark Zuckerbergs koppling till potentiellt problematiska sekretesspraxis i företaget”. Aktierna i det Menlo Park-baserade företaget minskade med 1,8 procent till 174,9 dollar i början av eftermiddagen.

E-postmeddelandena har väckt oro inom företaget att de åtminstone kan vara ett PR-problem för Facebook, rapporterade WSJ och citerade en av de personer som är bekanta med saken.

Federal Trade Commission (FTC) har undersökt anklagelser om att Facebook felaktigt delade information som tillhör 87 miljoner användare med det nu nedlagda brittiska politiska konsultföretaget Cambridge Analytica.

FTC och Department of Justice, som verkställer antitrustlagar i USA, håller också på att utreda om tekniska giganter Amazon.com Inc, Apple Inc, Facebook och Alfabetets Google missbrukar sin enorma marknadsmakt.

Företagets drag för att nå en snabb lösning på FTC-utredningen beror delvis på e-postmeddelandena, enligt WSJ-rapporten. Journal sa att det inte kunde avgöra vilka e-postmeddelanden FTC har begärt och hur många av dem som är relaterade till Zuckerberg.

Facebook sa att de till fullo har samarbetat med FTC-utredningen till dags dato och tillhandahållit tiotusentals dokument, e-postmeddelanden och filer.

“Facebook och dess chefer, inklusive Mark, strävar alltid efter att följa all tillämplig lag, och på intet sätt bryter Mark eller någon annan Facebook-anställd medvetet företagets skyldigheter enligt FTC: s samtycke”, säger en företags talesman i ett e-postmeddelande. .

Företaget har tidigare sagt att man förbereder sig på att betala så mycket som 5 miljarder dollar i en förlikning med amerikanska tillsynsmyndigheter.

WSJ-rapporten säger att det inte går att avgöra om någon av e-postmeddelandena avslöjar metoder som bryter mot 2012 års överenskommelse med FTC för att skydda användarnas integritet.

Relaterade Artiklar

Back to top button