Facebook utser Adam Mosseri som den nya Instagramchefen

Instagram, chef för Instagram, Adam Mosseri, ny chef för Instagram, Facebook, Instagram-nyheter, Instagram-grundare avgår, Kevin Systrom, Mike Krieger Facebook har meddelat Adam Mosseri (mitten) som sin nya chef för Instagram nästan en vecka efter avgången av Instagram-grundarna Kevin Systrom (höger) och Mike Krieger (vänster).

Facebook har meddelat sin nya chef för Instagram, Adam Mosseri, nästan en vecka efter avgången av Instagram-grundarna Kevin Systrom och Mike Krieger. Mosseri var tidigare Vice President of Product på företaget. Meddelandet gjordes i ett officiellt blogginlägg av Systrom och Krieger, som sålde Instagarm till Facebook för nästan sex år tillbaka för 1 miljard dollar.

”Sedan vi meddelade vår avgång har många frågat oss vad vi hoppas på Instagrams framtid. För oss är det viktigaste att hålla vårt samhälle – ni alla – i front och centrum i allt som Instagram gör. Vi tror att Adam kommer att hålla fast vid dessa värderingar och att Instagram kommer att fortsätta att trivas, ”skriver blogginlägget.

Enligt a Bloomberg rapport meddelade Systrom och Krieger “plötsligt” att de lämnade Facebook. Den sociala mediejätten ville enligt uppgift ha mer kontroll över Instagrams sektioner som försäljning. Moderbolaget hade också bett om uppmaningar inom Instagram som skulle driva trafik till dess huvudsakliga sociala nätverk.

Läs också: Facebook presenterar Oculus Quest trådlösa VR-headset för $ 399

”Att bygga nya saker kräver att vi går tillbaka, förstår vad som inspirerar oss och matchar det med vad världen behöver. Vi ser fram emot att titta på vad dessa innovativa och extraordinära företag gör nästa, ”skrev Systrom i ett inlägg. Instagram har för närvarande över en miljard användare globalt.

Ödmjuk och upphetsad av den nya rollen som leder Instagram, tack @Kevin @Mikeyk för allt du har gjort. https://t.co/ViVQUI5z8i

– Adam Mosseri (@mosseri) 1 oktober 2018

Facebook-vd Mark Zuckerberg, i företagets intjäningsanrop i år, tillskrev tillväxten dess effektiva integration inom Facebook. Zuckerberg sa i juli att med Facebooks hjälp växte Instagram “mer än dubbelt så snabbt som det skulle ha gjort på egen hand”, enligt Bloomberg.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button