Facebook utan servett: Passiv surfning av nyheter kan orsaka problem för dig

FOTO ThoroughlyReviewed / flickr.com

Det största sociala nätverket hävdar att om du tittar på det så kallade nyhetsflödet utan att kommentera eller starta en konversation med någon kan du börja må dåligt. Frånvaron av social interaktion på sociala nätverk kan orsaka psykiskt obehag.

Facebook citerar både intern och extern forskning av olika experter i frågan. Det är till exempel värt att nämna en studie från American University of UC San Diego, där de fann att de som klickar mycket på delade länkar eller ofta gillar dem visar tecken på dåligt humör.

Okänd orsak

Som han informerar Gränsenvad som orsakar detta är fortfarande okänt. Enligt en av flera hypoteser är faktumet att ju mer vi läser om andra (i onlinevärlden), desto mer möter vi den så kallade negativa sociala jämförelsen. Dessutom säger en vetenskaplig studie från ett annat amerikanskt universitet något liknande, där de också kom till ett ganska intressant resultat.

Studenter från University of Michigan som slumpmässigt beordrades att ta 10 minuter för att läsa nyheterna på Facebook var på ett sämre humör i slutet av dagen än de som beordrades att bidra eller kommunicera med sina Facebook-vänner.

Facebook säger “passivt konsumerar” nyhetsflödet kommer att få dig att känna dig värre om dig själv https://t.co/V3QVL9SLxy pic.twitter.com/Nma1XSI1dD

– The Verge (@verge) 15 december 2017

Relaterade Artiklar

Back to top button