Facebook underlättar tidigare Wall St-uppskattningar, ser utgifterna 2017

Facebook, Facebook-resultat, Facebook-wall Street-resultat, Facebook-falska nyheter, Facebook-vinst, Facebook-kvartalsresultat, Facebook-aktier, Wall Street-resultat, Oculus, Facebook-koncernchef, Mark Zuckerberg, Netflix, YouTube, teknik, tekniknyheter Facebook visade inga tecken på avmattning i tillväxten eftersom det publicerade sitt kvartalsresultat.

Facebook Inc kryssade förbi Wall Streets intäkter och intäktsförväntningar på onsdag med stark tillväxt i sin mobilannonsverksamhet, vilket visade att kontroverser över så kallade “falska nyheter” och felaktiga reklammätningar hade liten inverkan på dess ekonomiska resultat.

Med ett kvartalsresultat på 3,57 miljarder dollar, mer än dubbelt så mycket som 1,56 miljarder dollar som det rapporterade för ett år sedan, visade företaget inga tecken på avmattning i tillväxten. Resultaten slog lätt analytikernas förväntningar och aktierna ökade med cirka 0,2 procent i efterhandshandeln.

Företaget varnade i november att annonstillväxten sannolikt skulle sakta ner “meningsfullt” på grund av begränsningar av annonsbelastningen – det totala antalet annonser Facebook kan visa för varje användare. Men det fanns inget tecken på det under fjärde kvartalet då de totala intäkterna ökade till 8,81 miljarder dollar från 5,84 miljarder dollar för ett år sedan.

Titta på alla våra videor från Express Technology

“Jag tror att tillväxttakten kommer att minska, men den kommer att förbli mycket hög”, säger analytiker Michael Pachter på Wedbush Securities. “De växte 57 procent 2016, och vår nuvarande modell har” bara “38 procent omsättningstillväxt 2017. Det är fortfarande ganska imponerande.”

Facebook drabbades av ett litet bakslag strax innan marknaden stängdes när en jury i Texas beordrade Facebook, dess virtuella verklighetsenhet Oculus och andra tilltalade att betala sammanlagt 500 miljoner dollar till ZeniMax Media Inc, ett videospelutgivare, för brott mot ett sekretessavtal. .

Men företagets kärnverksamhet fortsatte framåt när mobilannonsering accelererade; det står nu för 84 procent av annonsintäkterna, en ökning från 80 procent för ett år sedan.

Verkställande direktören Mark Zuckerberg berättade för analytiker vid ett samtal på onsdagen att företaget förväntar sig en stor förstärkning av anställningar och andra utgifter under 2017 eftersom det investerar i video och andra prioriteringar.

Zuckerberg sa att fokus skulle vara på att generera kortformade, originella videor, särskilt professionellt skapade “episodiskt innehåll” producerade vecka till vecka.

Användare bör komma till Facebook “när de vill hålla sig uppdaterad om vad som händer med deras favoritshow eller vad som händer med en offentlig person”, sa han.

USA: s president Donald Trump använde tjänsten för det på tisdag, när han sände sitt tillkännagivande av den amerikanska högsta domstolskandidaten Neil Gorsuch på Facebook Live.

Hot mot NETFLIX

Videopushen kan i slutändan utgöra ett hot inte bara för YouTube, som ägs av Alphabet Incs Google, utan också för nästa generations tv-företag som Netflix Inc.

Facebooks starka resultat kan också kasta en skugga på det förväntade Snap Inc-börsintroduktionen. Facebook konkurrerar med Snap främst genom sin Messenger-tjänst och även med WhatsApp och Instagram.

De olika Facebook-apparna har alla lagt till funktioner snabbt för att locka fler användare och behålla de som redan finns i nätverket, och några av dessa funktioner är tydligt inriktade på Snap.

Facebook, Facebook-resultat, Facebook-wall Street-resultat, Facebook-falska nyheter, Facebook-vinst, Facebook-kvartalsresultat, Facebook-aktier, Wall Street-resultat, Oculus, Facebook-koncernchef, Mark Zuckerberg, Netflix, YouTube, teknik, tekniknyheter Facebooks starka resultat kan också kasta en skugga på det förväntade Snap Inc-börsintroduktionen.

Facebook har också byggt nya verktyg för att stoppa spridningen av falska nyheter och partipolitisk propaganda i nätverket, vilket framkom som en stor fråga i förra årets presidentval i USA.

Chief Operating Officer Sheryl Sandberg minskade effekten av amerikanska valutgifter på företagets ekonomi. Hon jämförde det med fotbolls-VM eller Super Bowl och sa att det inte var en “topp 10 vertikal” för fjärde kvartalet.

“Ingen händelse är så stor för vår verksamhet”, sa hon.

ANVÄNDARE VÄXER

Företaget nådde närmare 2 miljarder användare och sa att cirka 1,86 miljarder människor använde sin tjänst varje månad den 31 december, en ökning med 17 procent från året innan. Kina kommer uppenbarligen inte att bidra till den tillväxten snart, eftersom Zuckerberg utesluter en förestående expansion i världens mest folkrika land.

“Vi kommer bara att göra det på ett sätt som vi är bekväma med på lång sikt”, sade han till analytiker och tillade att det inte skulle finnas några nyheter alls på kort sikt. ” Mobila dagliga aktiva användare ökade med 23 procent till 1,15 miljarder, säger företaget. Mer än 90 procent av Facebook-användare kommer åt nätverket via mobila enheter.

Facebook förväntas generera cirka 29,71 miljarder dollar i mobilannonsintäkter 2017, enligt forskningsföretaget eMarketer, en ökning med cirka 35,2 procent från 2016.

Nettoresultatet hänförligt till Facebook-aktieägare för kvartalet ökade till 3,56 miljarder dollar, eller 1,21 dollar per aktie, från 1,56 miljarder dollar, eller 54 cent per aktie, ett år tidigare. Exklusive poster tjänade företaget 1,41 $ per aktie. Analytiker hade i genomsnitt förväntat sig en vinst på 1,31 dollar per aktie på intäkter på 8,51 miljarder dollar, enligt Thomson Reuters I / B / E / S.

Relaterade Artiklar

Back to top button