Facebook, Twitter, YouTube, Microsoft tillbaka EU: s hatpratregler

EU: s regler för hatprat får stöd från Googles YouTube, Facebook, Twitter och Microsoft EU: s regler för hatprat får stöd från Googles YouTube, Facebook, Twitter och Microsoft

Facebook, Twitter, Googles YouTube och Microsoft lovade på tisdag att granska begäran om avlägsnande av hatigt innehåll som publicerats på deras plattformar inom 24 timmar som en del av en uppförandekod som överenskommits med EU-tillsynsmyndigheterna.

Myndigheter över hela Europa har under de senaste månaderna försökt få sociala plattformar att slå ner på den ökande rasismen på nätet efter flyktingkrisen, med vissa till och med hotande åtgärder mot företagen.

Europeiska rättskommissionären Vera Jourova sa att hanteringen av olagligt hatprat på nätet har tagit på sig brådskande på grund av terroristgruppernas ökande användning av sociala medier för att radikalisera ungdomar och sprida våld och hat.

Europeiska kommissionen sa att de fyra webbjättarna kommer att granska majoriteten av giltiga meddelanden för borttagning av olagligt hatprat på mindre än 24 timmar och ta bort eller inaktivera åtkomst till sådant innehåll om det behövs.

Läs mer: Computex 2016: Qualcomm har en ny bärbar chipset, bara för barnspårare

Relaterade Artiklar

Back to top button