Facebook, Twitter, Googles vd kommer att vittna inför den amerikanska senatskommittén

Pune City News, Pune City Police, Pune Social Media Missbruk, Pune Facebook Missbruk, Facebook Par Utmaning, Pune Facebook Photos Missbruk, Indian Express News

Cheferna för Facebook

Facebook och Twitter bekräftade på fredag ​​att deras VD, Mark Zuckerberg respektive Jack Dorsey, kommer att dyka upp, medan en källa sa att Googles Sundar Pichai kommer att visas. Det kom en dag efter att kommittén enhälligt röstade för att godkänna en plan för att ställa in de tre VD: erna för att framträda inför panelen.

Twitters Dorsey twittrade på fredagen att utfrågningen ”måste vara konstruktiv och fokuserad på det som betyder mest för det amerikanska folket: hur vi arbetar tillsammans för att skydda valet.”

Verkställande direktörerna ska framträda virtuellt.

Förutom diskussioner om reformering av lagen som kallas avsnitt 230 i Communications Decency Act, som skyddar internetföretag från ansvar över innehåll som publiceras av användare, kommer utfrågningen att ta upp frågor om konsumenters integritet och konsolidering av media.

Den republikanska presidenten Donald Trump har gjort ansvar för att hålla teknikföretag ansvariga för att ha kvävt konservativa röster till ett tema för hans administration. Som ett resultat har uppmaningar till en reform av avsnitt 230 intensifierats inför valet den 3 november, men det finns liten chans att godkännas av kongressen i år.

Förra veckan träffade Trump nio republikanska statsadvokater för att diskutera ödet för avsnitt 230 efter att justitieministeriet presenterade ett lagstiftningsförslag som syftar till att reformera lagen.

De verkställande direktörerna för Google, Facebook, Apple Inc APPL.O och Amazon.com Inc AMZN.O vittnade nyligen inför representanthusets domstolsutskottets antitrustpanel. Panelen, som undersöker hur företagens metoder skadar konkurrenter, förväntas släppa sin rapport redan nästa måndag.

Relaterade Artiklar

Back to top button