Facebook tjänar pengar för oss: Det samlar in ett sådant belopp varje månad för varje slovak!

utgifterIlustr. FIKON.

Det är ett känt faktum att Facebook lever av reklam. Enligt lag måste den största summan av sociala nätverksintäkter publiceras var tredje månad. Nu har Facebook avslöjat intäkter för de senaste tre månaderna 2018. Låt oss ta en titt.

Facebook tjänade respektabelt under oktober-december 2018 16,9 miljarder dollarjämfört med föregående år en ökning med 3,9 miljarder dollar. Rena vinst Företaget stannade på nivån 6,9 miljarder dollar, vilket återigen är högre än föregående år. År 2017 var det “bara” 4,3 miljarder dollar.

Facebook är fortfarande framgångsrikt trots det högre driftskostnader. År 2018 gick tjänsten ut ungefär 31 miljarder dollarvilket, jämfört med 2017, representerar en ökning med 10 miljarder dollar. Facebook hävdar att en sådan betydande ökning berodde på genomförandet av olika regler och förfaranden relaterade till skandaler som Cambridge Analytica.

Varje användare tjänar dem mer än 3 € per månad

Facebook försöker sitt bästa för att rikta reklam för att locka så många annonsörer som möjligt. Enligt de nuvarande ekonomiska resultaten gjorde han det mycket bra. Mängdensom han samlade in för var och en användare har vuxit över hela världen. De mest värdefulla Facebook-användarna är människor som bor i USA. För 1 kvartal samlar 34 $ till varje användare. I väst Europa det borde vara $ 10,8 per användare, v Asien zas 2,9 $. För resten av världen är det bara 2,1 $ per användare.

Så baserat på det europeiska genomsnittet, varje slovak har ett Facebook-värde på ungefär 3,14 EUR per månad.

Facebook rapporterar också rekordmässigt antal användare. Den använder aktivt sina tjänster (Facebook, Messenger, WhatsApp eller Instagram) totalt 2,7 miljarder användare.

Relaterade Artiklar

Back to top button