Facebook tillÀt barn att prata med frÀmlingar

Facebook tillÀt barn att prata med frÀmlingar

Facebooks Messenger Kids-app Ă€r tĂ€nkt att erbjuda “sĂ€krare och roligare videosamtal och meddelanden” för barn under 13 Ă„r. Nu har det avslöjats att appen tillĂ€t barn att prata med frĂ€mlingar.

Som The Verge rapporterar har Facebook under den senaste veckan skickat ut en varning till förĂ€ldrar som informerar dem om att ett “tekniskt fel” gjorde det möjligt för personer som inte var förĂ€ldra-godkĂ€nda att gĂ„ in i en gruppchatt med sina barn.

Varningen har följande lydelse:

Designfelet uppstod eftersom Facebook inte insĂ„g / förutsĂ„g att individer som var förĂ€ldra-godkĂ€nda för ett barn inte ocksĂ„ skulle godkĂ€nnas för ett annat. I en gruppchatsituation innebar det att barnet som initierade chatten kunde bjuda in godkĂ€nda personer som sedan kunde chatta med andra barn som de inte var förĂ€ldra-godkĂ€nda att chatta med. Eftersom Messenger Kids omfattas av Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) kan detta rĂ€knas som ett brott.

Facebook har nu inaktiverat sĂ„dana obehöriga chattar frĂ„n att hĂ€nda, men varningen gĂ„r ut till tusentals anvĂ€ndare. Ingenting sades offentligt om det tekniska felet förrĂ€n The Verge fick veta om bristen och varningarna. Facebook bekrĂ€ftade sedan att varningen var giltig och att det tekniska felet “pĂ„verkade ett litet antal gruppchattar.”

Att varna förĂ€ldrar och stoppa obehöriga gruppchattar frĂ„n att hĂ€nda Ă€r en bra start, men det kan sĂ€kert vidtas ytterligare Ă„tgĂ€rder. Vi vet inte hur lĂ€nge det tekniska felet fanns i appen eller hur stort det “lilla antalet” gruppchattar som pĂ„verkas Ă€r. FörĂ€ldrar kunde med rĂ€tta besluta att vidta Ă„tgĂ€rder mot det sociala nĂ€tverket för att utsĂ€tta sina barn för frĂ€mlingar. FTC kan ocksĂ„ engagera sig om en COPPA-övertrĂ€delse har intrĂ€ffat.