Facebook-testfunktion som skulle dölja “som” -räkningar

Facebook kan snart dölja “som” -räkningar i ett försök att skydda din mentala hälsa.

Facebook har prototypat in funktionen i sin Android-app, enligt Jane Manchun Wong, en oberoende utvecklare och integritetsforskare. Hon såg koden för testfunktionen medan han bakteknikerade appen.

De totala gillanden och reaktionerna som ett inlägg får kommer endast att vara tillgängliga för inläggets skapare, enligt Wong. Följare kommer att se om deras Facebook-vänner gillade eller reagerade på inlägget, men kommer inte att se det totala antalet.

Facebook arbetar också för att gömma sig som räknar! Https: //t.co/WnUrM12aZg

Tips @ Techmeme pic.twitter.com/TdT73wT6A0

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 2 september 2019

Högst kommer Facebook bara att ge tittarna till inlägget en fullständig lista över vilka användare gillade / reagerade på ett inlägg. Så för att ta reda på det totala antalet kommer tittarna att räkna upp alla gillar / reaktioner manuellt och sedan göra matte.

Facebook-ägda Instagram har också testat att gömma sig som räkningar från allmänheten. “Det beror på att vi vill att folk ska oroa sig lite mindre om hur många gillar de får på Instagram och spendera lite mer tid på att ansluta till de människor de bryr sig om”, sade Instagram-chefen Adam Mosseri i april.

Facebook debuterade först liknande-knappen 2009 som ett sätt att låta användarna visa hur mycket de tycker om ett innehåll. Det kan faktiskt vara spännande att se att dina personliga foton och inlägg får dussintals eller hundratals gillanden. En del forskning har dock funnit att samma funktion också kan vara dålig för människors mentala hälsa när användare ersätter verkliga interaktioner med vänner och familj med ytliga Facebook-gillanden.

Det totala antalet likes / reaktioner på ett inlägg kan också orsaka känslor av ångest för användare som skapar innehållet och banar väg för en “deprimerande popularitetstävling”, sa Wong.

“Experimentella funktioner kan komma och gå. Men jag är säker på att dölja allmänheten som att räkningar kommer att gynna det digitala välbefinnandet hos en stor del användare”, tillade hon. Men Wong erkände också att döljning av liknande antal kan få vissa användare att leta någon annanstans för att få offentligt godkännande av sina inlägg, vilket minskar aktiviteten på Facebook.

Facebook berättade för CNBC att företaget verkligen överväger att gömma sig som räkningar, men det sa inte om eller när det kommer att testa funktionerna offentligt.

Förra året avslöjade Wong också kod i Facebook Android-appen som antydde en teknikberoende funktion, som rullades ut två månader senare.

Relaterade Artiklar

Back to top button