Facebook-testfunktion som skulle dölja “som” -rĂ€kningar

Facebook-testfunktion som skulle dölja

Facebook kan snart dölja “som” -rĂ€kningar i ett försök att skydda din mentala hĂ€lsa.

Facebook har prototypat in funktionen i sin Android-app, enligt Jane Manchun Wong, en oberoende utvecklare och integritetsforskare. Hon sÄg koden för testfunktionen medan han bakteknikerade appen.

De totala gillanden och reaktionerna som ett inlÀgg fÄr kommer endast att vara tillgÀngliga för inlÀggets skapare, enligt Wong. Följare kommer att se om deras Facebook-vÀnner gillade eller reagerade pÄ inlÀgget, men kommer inte att se det totala antalet.

Facebook arbetar ocksÄ för att gömma sig som rÀknar! Https: //t.co/WnUrM12aZg

Tips @ Techmeme pic.twitter.com/TdT73wT6A0

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 2 september 2019

Högst kommer Facebook bara att ge tittarna till inlÀgget en fullstÀndig lista över vilka anvÀndare gillade / reagerade pÄ ett inlÀgg. SÄ för att ta reda pÄ det totala antalet kommer tittarna att rÀkna upp alla gillar / reaktioner manuellt och sedan göra matte.

Facebook-Ă€gda Instagram har ocksĂ„ testat att gömma sig som rĂ€kningar frĂ„n allmĂ€nheten. “Det beror pĂ„ att vi vill att folk ska oroa sig lite mindre om hur mĂ„nga gillar de fĂ„r pĂ„ Instagram och spendera lite mer tid pĂ„ att ansluta till de mĂ€nniskor de bryr sig om”, sade Instagram-chefen Adam Mosseri i april.

Facebook debuterade först liknande-knappen 2009 som ett sÀtt att lÄta anvÀndarna visa hur mycket de tycker om ett innehÄll. Det kan faktiskt vara spÀnnande att se att dina personliga foton och inlÀgg fÄr dussintals eller hundratals gillanden. En del forskning har dock funnit att samma funktion ocksÄ kan vara dÄlig för mÀnniskors mentala hÀlsa nÀr anvÀndare ersÀtter verkliga interaktioner med vÀnner och familj med ytliga Facebook-gillanden.

Det totala antalet likes / reaktioner pĂ„ ett inlĂ€gg kan ocksĂ„ orsaka kĂ€nslor av Ă„ngest för anvĂ€ndare som skapar innehĂ„llet och banar vĂ€g för en “deprimerande popularitetstĂ€vling”, sa Wong.

“Experimentella funktioner kan komma och gĂ„. Men jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att dölja allmĂ€nheten som att rĂ€kningar kommer att gynna det digitala vĂ€lbefinnandet hos en stor del anvĂ€ndare”, tillade hon. Men Wong erkĂ€nde ocksĂ„ att döljning av liknande antal kan fĂ„ vissa anvĂ€ndare att leta nĂ„gon annanstans för att fĂ„ offentligt godkĂ€nnande av sina inlĂ€gg, vilket minskar aktiviteten pĂ„ Facebook.

Facebook berÀttade för CNBC att företaget verkligen övervÀger att gömma sig som rÀkningar, men det sa inte om eller nÀr det kommer att testa funktionerna offentligt.

Förra Äret avslöjade Wong ocksÄ kod i Facebook Android-appen som antydde en teknikberoende funktion, som rullades ut tvÄ mÄnader senare.