Facebook tar steg till integration med Messenger-Instagram-chatt

Facebook Inc sa att vissa användare nu kan skicka meddelanden mellan Messenger och Instagram – det första steget mot en fullständig integration av företagets tre separata sociala medietjänster.

Chefer överväger också att lägga till en begränsad version av Messenger i Facebooks huvudsakliga app som ett sätt att uppmuntra nya användare att kommunicera med andra utan att ladda ner en separat app, sade Messenger Vice President Stan Chudnovsky. Messenger var ursprungligen en del av Facebooks flaggskeppsapp, men spreds ut på egen hand 2014 trots pushback från användare.

Verkställande direktör Mark Zuckerberg tillkännagav planen att integrera Messenger, Instagram och WhatsApp i början av 2019. Facebook har målat interoperabilitetsinsatsen som en fördel för konsumenterna och hävdar att det så småningom kommer att göra det möjligt för dem att meddela en bredare grupp människor från den tjänst som de väljer . Men det borde också gynna Facebooks verksamhet, vilket ger användarna större anledning att interagera med företagets produkter och göra dess meddelandetätverk mer värdefullt.

Zuckerberg har också sagt att handel är en stor prioritet för företaget och dessa ansträngningar kommer att förlita sig på meddelanden för kommunikation mellan företag och köpare. Kritiker har hävdat att det också kommer att göra Facebook svårare att bryta upp om antitrustregleringsmyndigheter försöker tvinga det.

Facebook-chefer har varnat för att projektet är ett stort tekniskt åtagande och kommer att ta år att slutföra, delvis för att planen är att kryptera alla meddelanden mellan de tre tjänsterna så att även Facebook inte kan läsa dem.

Företaget börjar med Messenger och Instagram och har testat möjligheten att skicka meddelanden mellan de två sedan sommaren. Det kommer att börja rulla ut funktionen till alla användare under de kommande veckorna.

Men det här är bara ett första steg och inkluderar ännu inte end-to-end-kryptering. Messenger erbjuder ett säkert alternativ, kallat “hemlig chatt”, men den krypteringsnivån är inte tillgänglig som en del av uppdateringen med Instagram, säger Chudnovsky. WhatsApp-meddelanden är redan krypterade, vilket innebär att Facebook sannolikt kommer att behöva bygga upp den funktionen i Messenger-Instagram-konversationer innan den kan möjliggöra kommunikation mellan alla tre apparna.

“Hela tidslinjen är ganska lite ute – vi är inte vid halvpunkten ännu”, sa Chudnovsky i en intervju. ”Det tar ett tag. Det är inte som ett år från och med nu sitter vi här och allt är klart och klart. ” Om Facebook i framtiden beslutar att bygga tillbaka meddelanden till huvudappen, sade Chudnovsky, skulle det vara begränsat för att minimera dess storlek och komplexitet.

“Vi funderar på hur lätt meddelanden i den blå appen kan se ut”, sa Chudnovsky.

Relaterade Artiklar

Back to top button