Facebook samarbetar med den indiska regeringen för att hitta alternativ till Free Basics-programmet

facebook, facebook Indien, sociala nätverk Facebook, Face book gratis grunder, facebook gratis grunder program, Facebook gratis grunder Indien program, Indien gratis grunder, TRAI, internetåtkomst, Indiska regeringen, USA och Indien informations- och kommunikationsteknik, Indien nyheter, teknik, Tekniska nyheter Facebook Free Basics stängdes av i Indien TRAI: s övergång till baroperatörer från att ta ut olika priser för internetåtkomst baserat på innehåll. (Källfilen)

Webbplatsen för sociala nätverk Facebook samarbetar med den indiska regeringen för att “utforska alternativ” till dess kontroversiella “Free Basics” -program, som var tvungen att stängas efter TRAI: s övergång till baroperatörer från att ta ut olika priser för internetåtkomst baserat på innehåll.

“Facebook arbetar tillsammans med den indiska regeringen för att se vilka potentiella alternativa lösningar som går framåt för att ansluta Indien,” sade USA: s biträdande biträdande utrikesminister Daniel Sepulveda idag.

Hans anmärkningar kom efter arbetsgruppens informations- och kommunikationsteknik (USA och Indien) här som en del av den femte cyberdialogen mellan de två länderna.

Indien, som har världens största befolkning “offline”, kommer att behöva fokusera på det trådlösa mobilutrymmet för att sprida internetanslutning, vilket är kostnadseffektivt jämfört med att lägga kablar, sade Sepulveda när han ombads att identifiera “grundläggande drag” av dialogen.

”Lösningen för att ansluta människor, som antingen är mycket fattiga eller bor mycket långt ifrån andra, måste vara en mobil, eftersom det kostar mycket att lägga kablar från en person till en annan i ett landsbygdssamhälle. En mycket mer kostnadseffektiv lösning är trådlös, berättade han för journalister.

Ett beslut att inrätta tekniska arbetsnivågrupper kring ny teknik togs under samtalen, säger Sepulveda, som också är USA: s samordnare för internationell kommunikations- och informationspolitik.

Han sa att amerikanska tekniska industrier är “hausse” mot Indien och “glada” över den kommande trådlösa spektrumauktionen.

Han flaggade de Indienspecifika teststandarderna för enheter, som skulle marknadsföras i landet som ett område av problem, och sa att de flesta marknader erkänner internationell certifiering.

”Att tvinga produktion är både kontraproduktiv och dålig ekonomi … Vi försöker förstå varför Indien har separata krav och vad som skulle vara affärsvänliga sätt att uppfylla dessa standarder,” sa han.

Sepulveda sa att motverka “våldsam extremism” på Internet var en global utmaning och USA samarbetade med flera länder, inklusive Indien, på den fronten.

Relaterade Artiklar

Back to top button