Facebook säger att det kan blockera innehåll för att innehålla affärsrisker

Facebook, Delhi nyheter, Delhi val, Raghav Chadha, Delhi församling, Ajit Mohan, AAP, Indian Express

Facebook Inc på tisdag berättade för användarna att det kan ta bort eller blockera innehåll som kan öka reglerings- eller juridiska risker för den sociala mediejätten runt om i världen – även om själva innehållet inte är olagligt.

Det breda språket för en global förändring av sina servicevillkor, som träder i kraft den 1 oktober, ger den amerikanska jätten utrymme att göra vad den anser nödvändigt för att upprätthålla sina affärsmål i en skiftande regelverk.

Facebook sa att ändringen gör det möjligt att blockera människor och förläggare i Australien från att dela nyheter, och drar tillbaka mot en föreslagen lag som tvingar företaget att betala medieföretag för sina artiklar. Men en företags talesman sa att tweak gäller globalt.

“Vi kan också ta bort eller begränsa åtkomst till ditt innehåll, tjänster eller information om vi anser att det är rimligt nödvändigt att göra det för att undvika eller mildra negativa juridiska eller reglerande effekter på Facebook”, läser smarttelefonmeddelandet till användarna på tisdag.

Uppdateringen står i kontrast till verkställande direktören Mark Zuckerbergs offentliga uttalanden om vikten av yttrandefrihet.

Facebook har länge kämpat med i vilken utsträckning det kommer att polisera innehåll på sina plattformar inför olika lagar som styr miljarder användare över hela världen. Frågan blir särskilt känslig inför det amerikanska valet i november, en spridning av Covid-19-relaterad felinformation under pandemin och en ökad granskning av förhållandena mellan företagets chefer och makthavare.

Det försökte i flera år komma in på den kinesiska marknaden, men kunde inte göra en affär eller en produkt som skulle tillfredsställa Pekings censur och ägarpolitik.

Relaterade Artiklar

Back to top button