Facebook Redesign går live med mörkt läge och en hemsida med flikar

Om du har tröttnat på hur daterad och rörig Facebooks design ser ut, finns det nu ett sätt att fixa det. Facebook aktiverade bara mörkt läge och en flikhemsida för majoriteten av sina användare som en del av en komplett redesign av gränssnittet.

Som TechCrunch rapporterar tillkännagavs det sociala nätverkets redesign av Mark Zuckerberg under förra årets Facebook F8-konferens som hölls i maj. Omformningen kallades “FB5” vid den tiden och syftade till att ge Facebook ett mycket renare och mindre rörigt utseende medan man effektiviserade navigeringen. Nu kan du bestämma om Facebook lyckades dra igång det.

Inte alla har tillgång till den nya designen än, bara “majoriteten” har det. För att se om du är en majoritet, gå till Facebook-inställningsmenyn och kontrollera om det finns ett alternativ att “Byt till ny Facebook.” Om du klickar på det här alternativet aktiveras redesignen och Facebook ska förvandlas inför dina ögon.

Utöver den nya layouten kommer du att uppleva en snabbare hemsida med större teckensnitt och snabbare övergångar. Det finns ett mörkt läge som kan växlas till eller från med en omkopplare på inställningssidan, och flikar används nu för att komma åt grupper, marknadsplats och klocka. Att skapa händelser, sidor, grupper och annonser är också snabbare och de inkluderar förhandsgranskningar på mobilen.

Vi kan förmodligen förvänta oss pågående tweaks till denna nya design eftersom miljontals Facebook-användare gör övergången under de kommande dagarna och veckorna.

Relaterade Artiklar

Back to top button