Facebook och Twitter tar ner en våg av politisk manipulation

Twitter, Facebook, WhatsApp, falska nyheter, google, européer, europa, europeiska unionen, eu, falska nyheter sociala medier, falska nyheter sprids, oss presidentval Sammantaget har mängden valrelaterat innehåll ökat, säger Twitter.

Facebook Inc och Twitter Inc har delat anteckningar om falska konton knutna till Iran som har försökt manipulera politisk tanke runt om i världen, vilket har lett till en ny våg av borttagningar från sociala medier.

Facebook sa att man tog bort 783 sidor, grupper och konton kopplade till Iran som försökte manipulera politiska diskussioner om aktuella händelser, som konflikten mellan Israel och Palestina och krig i Syrien och Jemen. Företaget sa torsdag att konton och sidadministratörerna vanligtvis representerade sig själva som lokalbefolkningen i minst 26 länder, inklusive Irak, Israel, Afghanistan och USA, men skickade meddelanden som upprepade innehållet i iranska statliga medier.

Avlägsnandet bygger på aktivitet som företagen hittade förra året, med viss extern hjälp från säkerhetsföretaget FireEye. Branschsamarbetet har varit centralt för framgången för dessa operationer, sa Facebook.

I september avslöjade Twitter att det hade avbrutit 770 konton som potentiellt är baserade i Iran för att ha brutit mot dess politik. Sedan dess har företaget avbrutit 2 617 ytterligare skadliga konton som de anser ha sitt ursprung i Iran, som twittrade 24 000 gånger om USA: s mellanliggande val 2018.

Sammantaget har mängden valrelaterat innehåll ökat, säger Twitter.

“Till skillnad från 2016 identifierade vi mycket mindre plattformsmanipulation från otroliga aktörer i utlandet”, skrev Carlos Monje, Twitter: s chef för allmän ordning, i ett blogginlägg. “Som sagt, som en del av vår pågående granskning fann vi begränsade operationer som har potential att vara kopplade till källor inom Iran, Venezuela och Ryssland.”

Facebook sa att de har delat information om kampanjen, som startade 2010, med brottsbekämpande tjänstemän i USA och de drabbade länderna. “Även om människorna bakom denna aktivitet försökte dölja sin identitet, kopplade vår manuella granskning dessa konton till Iran”, sa Facebook i ett blogginlägg.

Innehållet omfattade 262 sidor, 356 konton och 3 grupper på Facebook och 162 konton på Instagram. Grupperna spenderade mindre än 30 000 dollar i Facebook-reklam, men 2 miljoner Facebook-användare följde åtminstone en av deras sidor.

Vid ett samtal med media sa Facebook att man blev medveten om kampanjens omfattning genom att dela anteckningar med Twitter, som sa att man också tog bort konton som är potentiellt kopplade till Ryssland och Venezuela som en del av sin granskning av mellanvalet.

Twitter sa att det fortsätter att se aktivitet på tjänsten relaterad till Ryska Internet Research Agency, trollgård som sprider splittrad information under 2016 års presidentval i USA. Den hittade 418 ytterligare konton som verkade ha sitt ursprung i Ryssland och publicerade 73 398 tweets relaterade till mellanvalet, med hashtags som #MAGA och #ReleasetheMemo.

Twitter sa att det också stängde av 764 konton i Venezuela före valdagen och meddelade brottsbekämpning av verksamheten.

Relaterade Artiklar

Back to top button