Facebook Messenger korsar 1,3 miljarder aktiva användare per månad globalt

Facebook, Facebook Messenger, månadsanvändare av Messenger, globala användare av Facebook Messenger, 1,3 miljarder användare av Facebook Messenger Facebook Messenger har sett en stadig tillväxt. Efter att ha nått en miljard i juli 2016 tog det Messenger cirka nio månader att få 1,2 miljarder användare och ytterligare fem att nå den nuvarande 1,3 miljarder månatliga användarbasen.

Facebook Messenger har mer än 1,3 miljarder månadsanvändare, jämfört med 1,2 miljarder i april. Detta är detsamma som Facebook-ägda WhatsApp, som totalt har 1,3 miljarder månadsanvändare på sin plattform. Facebook, å andra sidan, korsade två miljarder aktiva användare varje månad i juni i år.

”Det finns nu 1,3 miljarder av er som aktivt kommunicerar och engagerar sig med de människor och företag som spelar roll i ditt liv på Messenger varje månad. Tack!” Facebooks chef för Messenger David Marcus sa i ett Facebook-inlägg.

Facebook Messenger har sett en stadig tillväxt. Efter att ha nått en miljard i juli 2016 tog det Messenger cirka nio månader att få 1,2 miljarder användare och ytterligare fem att nå den nuvarande 1,3 miljarder månatliga användarbasen. Facebook Messenger-nedladdningar på Android och iOS över hela världen ökade med 5,66 procent från 145,3 miljoner under första kvartalet 2016 till 153,5 miljoner under första kvartalet 2017.

”Vi har fortsatt att arbeta hårt för att göra Messenger så bra som möjligt, introducera nya masker, filter och reaktioner för videochatt, fler förslag från M och göra vår virtuella personliga assistent tillgänglig på fler platser runt om i världen, rulla våra mer Instant Games bredare och föra Messenger Lite till fler länder, sade Messenger i ett Facebook-inlägg.

Kommer till Instagram avslöjade det Facebook-ägda företaget i april att det har över 700 miljoner användare varje månad. Snapchat-klonberättelser har gjort ganska bra för både Instagram och WhatsApp, men detsamma kan inte sägas för Facebook och Messenger.

Både Instagram och WhatsApp har över 250 miljoner dagliga användare på Stories-funktionen, vilket är större än Snapchat själv som står på 173 miljoner dagliga aktiva användare. Berättelser är nu en del för alla Facebook-produkter, och detta har hjälpt den sociala mediejätten att öka användarna över plattformar. Tack vare Stories lade Instagram till 100 miljoner användare på bara fyra månader.

Facebook Messenger har lagt till en massa funktioner över tiden för att göra dess plattform rolig och användbar. Berättelser-funktionen på Messenger heter ‘Messenger Day’ och låter användare lägga upp videor och foton som försvinner om 24 timmar. Andra funktioner inkluderar möjligheten att reagera på meddelanden via emojis, Mentions och Live-platser, Messenger: s AI-baserade bot som heter ‘M’ och Instant Games.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button