Facebook lanserar Messenger Kids i över 70 nya länder

Facebook lanserar sin Messenger Kids-app till mer än 70 länder och erbjuder ett föräldrakontrollerat utrymme för barn att hålla kontakten med familj och vänner via text, foton och video. Nya funktioner gör det också lättare att hitta och interagera med vänner på plattformen.

“Föräldrar har berättat för oss att de vill kunna ge sina barn mer självständighet när de hanterar sin kontaktlista samtidigt som de övervakar föräldrarna”, skrev Antigone Davis, global säkerhetschef på Facebook, i ett blogginlägg. Tidigare var föräldrarna tvungna att bjuda in och godkänna varje kontakt för sitt barn. Ny övervakad vänskap tillåter dock barnen att acceptera, avvisa, lägga till och ta bort kontakter efter eget gottfinnande – med en åsidosättande kapacitet, naturligtvis. Förmyndare meddelas via Messenger och kan åsidosätta nya anslutningar via Parent Dashboard.

“Detta är ett kraftfullt tillfälle och lärbart ögonblick för föräldrar att prata med sina barn om den livslånga färdigheten att välja sina vänner, både ansikte mot ansikte och online”, säger Dr. Lewis Bernstein, medlem av Facebooks ungdomsrådgivare. , sa i ett uttalande. “Förutom att ge föräldrar fler sätt att hantera sitt barns meddelandeupplevelse, utvecklar övervakad vänskap barns autonomi för att bestämma vem de gör eller inte vill ansluta sig till, medan föräldrar kan observera, ge vägledning och gå in vid behov.”

Facebook uppmanar nu folk att godkänna en lärare, tränare eller “liknande vuxen” för att hjälpa till att ansluta barn genom en grupp i Messenger Kids, där medlemmar kan chatta tillsammans eller individuellt. Funktionen Supervised Friending, tillgänglig idag i USA, kommer snart till resten av världen.

“Framgångsrik distansutbildning beror inte bara på utbildningsinnehåll, utan också på socialt emotionellt stöd”, säger Kathleen Lucchesi, lärarambassadör i Khan Academy och matematikavdelningsordförande vid McCaffrey Middle School i Kalifornien. “Som lärare vet jag att mina elever saknar sina vänner och dagliga interaktioner i klassrummet. Jag är glad att använda den här nya funktionen för att hjälpa mina barn ha kul, hålla kontakten och bygga kamratskap virtuellt.”

Under tiden kan föräldrar i USA, Kanada och Latinamerika nu göra deras barns namn och profilfoto synligt för kontaktvänner och deras vårdnadshavare, avkommor till föräldrarnas Facebookvänner och barnen till dem som föräldern bjuder in att ladda ner Messenger Kids.

Relaterade Artiklar

Back to top button