Facebook lägger till fler föräldrakontroll i Messenger Kids-appen

Facebook har idag meddelat att man avser att lansera ett antal ytterligare föräldrakontroller för sin Messenger Kids-app riktad till barn under 13 år.

Facebook-produktchef Morgan Brown förklarar hur de nya verktygen och funktionerna är avsedda att hjälpa föräldrar att “hantera sitt barns upplevelse i Messenger Kids.” Det finns faktiskt fem nya funktioner som görs tillgängliga i Parent Dashboard, som föräldrar kan komma åt från Facebook iOS- och Android-apparna.

Den första täcker de senaste kontakterna och chatthistoriken, så att föräldrar kan se vem deras barn pratar med, frekvensen under en 30-dagarsperiod och om interaktionerna inkluderar videochatt och skicka meddelanden. Den andra är en förlängning av den första funktionen, så att de senaste bilderna och videorna som skickats och tagits emot av ett barn kan ses och tas bort vid behov.

Facebook gör det också möjligt att se vem ditt barn har rapporterat eller blockerat / avblockerat, vilket är en förlängning av den befintliga funktionen där föräldrar meddelas via Messenger när deras barn rapporterar eller blockerar någon. Det är nu också möjligt att visa en lista över de enheter ditt barn är inloggad på Messenger Kids på och välja vilka som ska fjärrlogga ut.

Slutligen är det möjligt att ladda ner ditt barns information, inklusive “en lista över ditt barns kontakter samt meddelanden, bilder och videor det har skickat och tagit emot.” Ditt barn kommer att meddelas via Messenger Kids att informationen har begärts.

Andra förändringar inkluderar att låta ett barn blockera eller avblockera en kontakt på egen hand och en aktivitet i appen som lär barnen om informationen som människor som pratar med dem i appen kan se. Den informerar också barnen om den information Messenger Kids använder för att fungera och hur den delas.

Facebook tog också tillfället i akt att uppdatera sin integritetspolicy “för att inkludera ytterligare information om vår datainsamling, användning, delning, lagring och radering.” Det finns också hänvisning till framtida utrullningar av funktioner inklusive ännu fler föräldrakontrollalternativ och ett återkopplingssystem inbyggt direkt i appen.

Behovet av större kontroll klargjordes förra året när det upptäcktes att Messenger Kids hade tillåtit barn att prata med främlingar. Facebook sa att det var ett tekniskt fel relaterat till utformningen av en gruppchattfunktion. Förhoppningsvis har ytterligare designfel inte införts med dessa nya föräldrakontroller.

Relaterade Artiklar

Back to top button