Facebook köper Startup utvecklar Mind-Reading armband

Facebook köper Startup utvecklar Mind-Reading armband

Facebook förvÀrvar en start som har utvecklat ett sinneslÀsande armband.

“HjĂ€rn-maskin-grĂ€nssnittet” frĂ„n CRTL-Labs lĂ€ser elektriska signaler genom din arm och avkodar data till kommandon som i teorin sedan kan skickas till elektroniska enheter för att styra dem.

“Vi vet att det finns mer naturliga, intuitiva sĂ€tt att interagera med enheter. Och vi vill bygga dem. Det Ă€r dĂ€rför vi har kommit överens om att skaffa CTRL-laboratorier,” meddelade Andrew Bosworth, chef för augmented reality och VR pĂ„ mĂ„ndag.

Enligt Bloomberg betalar Facebook mellan 500 och 1 miljard dollar för att förvÀrva CRTL-Labs, som kommer att gÄ med i företagets VR / augmented reality-division. Facebook kan prata mer om sina tankelÀsande projektplaner i morgon vid sin Oculus Connect-konferens i San Jose, Kalifornien.

Facebook har utvecklat sin egen lĂ€sande teknik. Dess prototyp involverar ett “icke-invasivt” headset som anvĂ€nder infrarött ljus för att lĂ€sa hjĂ€rnaktivitet. MĂ„let Ă€r att avkoda ord som du kan tĂ€nka dig, vilket lĂ„ter obehagligt, sĂ€rskilt för ett företag som Ă€r inblandat i dataskydd. Men Facebook sa att tekniken som driver prototypen kommer att ta Ă„r, kanske ett decennium, att utvecklas helt, och det funderar pĂ„ hur man gör tekniken sĂ€ker och privat.

Armbandet frÄn CRTL-Labs Àr ocksÄ i ett tidigt skede. Starten har endast erbjudit förhandsgranskningar av den till utvalda utvecklare.

Genom att köpa CRTL-Labs hoppas Facebook att pĂ„skynda sina forskningsinsatser genom att skapa en faktisk produkt som konsumenter kan köpa. “En sĂ„dan teknik har potential att öppna upp nya kreativa möjligheter och förestĂ€lla sig 1800-talets uppfinningar i en vĂ€rld frĂ„n 2000-talet. SĂ„ hĂ€r kan vĂ„ra interaktioner i VR och AR en dag se ut. Det kan förĂ€ndra hur vi ansluter,” sa Bosworth.

Tekniken kan anvÀndas för att driva virtual reality-produkter som Oculus Rift, som fungerar med hjÀlp av handkontroller. Ett hjÀrn-maskin-grÀnssnitt kan effektivisera upplevelsen genom att sömlöst översÀtta tankar till datorkommandon.