Facebook köper Giphy för att hjÀlpa till med brÀnsle pÄ Instagram

Facebook köper Giphy för att hjÀlpa till med brÀnsle pÄ Instagram

Facebook har förvÀrvat den populÀra GIF-publiceringssidan Giphy och kommer att integrera den i Instagram.

Giphy driver redan mĂ„nga av de GIF-filer som du kan lĂ€gga upp pĂ„ Facebook. Men nu vill det sociala nĂ€tverket investera mer i plattformen. “Giphy gör vardagliga samtal mer underhĂ„llande, och dĂ€rför planerar vi att ytterligare integrera deras GIF-bibliotek i Instagram och vĂ„ra andra appar sĂ„ att mĂ€nniskor kan hitta precis rĂ€tt sĂ€tt att uttrycka sig”, sĂ€ger Facebooks VP för produkt, Vishal Shah, i dagens tillkĂ€nnagivande .

Enligt Axios spenderar det sociala nÀtverket 400 miljoner dollar för att köpa Giphy. Men naturligtvis har mÄnga mÀnniskor frÄgor om förvÀrv. Kommer Facebook att börja anvÀnda Giphy för datainsamling och annonser? Vad sÀgs om Ätkomst? Kommer tjÀnsten att vara öppen för andra produkter, inklusive Twitter, Slack och krypterad signalapp Signal?

För nÀrvarande sÀger Shah att inget förÀndras, inklusive Ätkomst till Giphy API, som lÄter andra sociala medietjÀnster kÀlla till GIF-samlingen.

“Giphy kommer att fortsĂ€tta att driva sitt bibliotek (inklusive dess globala innehĂ„llssamling), och vi ser fram emot att investera ytterligare i dess teknik och relationer med innehĂ„lls- och API-partner,” tillade han. ”MĂ€nniskor kommer fortfarande att kunna ladda upp GIF; utvecklare och API-partner kommer att ha samma Ă„tkomst till Giphy’s API: er; och Giphys kreativa gemenskap kommer fortfarande att kunna skapa bra innehĂ„ll. ”

Enligt Shah Ă€r Facebooks plan att uppmuntra mĂ€nniskor att dela fler GIF-filer i sina Instagram-berĂ€ttelser och över direktmeddelanden. Det Ă€r ett mĂ„l som Giphy-teamet delar. ”Vi har haft mycket roligt att samarbeta med Instagram genom Ă„ren; Giphys klistermĂ€rken passade perfekt för skiktning pĂ„ Instagram Stories, medan vĂ„r GIF-sökning gjorde det möjligt för alla att fĂ„nga den perfekta kĂ€nslan i Instagrams DMs, sĂ€ger Giphy i ett blogginlĂ€gg. “Baserat pĂ„ framgĂ„ngen för dessa samarbeten (och mĂ„nga andra) vet vi att det finns spĂ€nnande tider framför oss.”

Giphy, som betjÀnar över 700 miljoner mÀnniskor, insisterar ocksÄ pÄ att företagets stora bibliotek med GIF kommer att vara öppet för det bredare ekosystemet.

ÄndĂ„ kan förvĂ€rvet möta en del federal granskning vid en tidpunkt dĂ„ amerikanska regeringsmyndigheter prövar Facebook för antitrustövertrĂ€delser.

Aktivistgruppen Freedom From Facebook & Google motsĂ€tter sig affĂ€ren. “Detta kommer att ge Facebook Ă€nnu större inflytande över olika konkurrenter som förlitar sig pĂ„ Giphy’s API och det bredare digitala ekosystemet.”

Under tiden sĂ€ger Signal att anvĂ€ndare inte borde oroa sig för förvĂ€rvet som pĂ„verkar meddelandeappens slut-till-slut-kryptering. “Giphy förvĂ€rvades precis av Facebook, men GIF-sökningar i Signal har skyddats av en integritetsbevarande proxy frĂ„n början. Giphy SDK ingĂ„r inte i appen alls”, sade Signal i en tweet som lĂ€nkar till ett blogginlĂ€gg med mer information.