Facebook kommer inte att förbjuda politiska annonser inför valet i Storbritannien

Facebook kommer inte att förbjuda politiska annonser i Storbritannien under införandet av det allmänna valet den 12 december, trots samtal från politiker, kampanjer och ideella organisationer.

Som rapporterats av Business Insider hade det sociala nätverket övervägt att förbjuda annonser vid ett tillfälle, men beslutat emot det. I ett samtal med reportrar sade Facebooks brittiska policychef Rebecca Stimson: “Som Mark Zuckerberg har sagt, har vi övervägt om vi helt och hållet ska förbjuda politiska annonser. De står för bara 0,5% av våra intäkter och de är alltid avsedda att vara kontroversiella. Men vi anser att det är viktigt att kandidater och politiker kan kommunicera med sina väljare och blivande väljare. “

När det gäller Twitters beslut att dra politiska annonser ifrågasatte Stimson var gränsen skulle dras om definitionen av “politisk”. “Skulle någon förespråka att blockera annonser för viktiga frågor som klimatförändringar eller kvinnors egenmakt?” sa hon och ekade samma ord som Mark Zuckerberg sa vid Georgetown University förra månaden.

Beslutet att tillåta politiska annonser är kontroversiellt mitt i en bredare debatt om Facebooks befogenheter och dess yttrandefilosofi. Företaget anser att det är viktigare att låta sina användare se en rad politiska åsikter, även om dessa åsikter är felinformerade eller avsiktligt försöker lura sin publik, än att Facebook beskär sin plattform för att säkerställa att den endast är verifierbar information.

Redan har både president Donald Trump och Storbritanniens konservativa politiska parti missbrukat Facebook-annonser, medan en tidigare Downing Street-assistent hade tagit bort en annons för att bryta mot Facebooks politik.

Facebooks beslut ses av vissa som att införa en amerikaniserad syn på politisk etik över en värld som kanske inte delar samma filosofi. En rigorös debatt om yttrandefrihet är bra och bra i ett land som är relativt kraftfullt och säkert som USA, men i länder som Indien, Sri Lanka, Myanmar och många andra är dessa samtal lite tröst när spridningen av desinformation har uppmuntrade arga folkmassor och dödade två dussin oskyldiga människor.

Facebook har sagt att de inrättar dedikerade team över sina fastigheter – den viktigaste Facebook-appen, WhatsApp och Instagram – för att hålla det brittiska valet skyddat från utländsk inblandning. Det sägs att det ännu inte har funnit några bevis för nämnda störningar i processen.

Relaterade Artiklar

Back to top button