Facebook kommer att pÄminna dig om att gÄ till kontroller, fÄ dina bilder

Facebook kommer att pÄminna dig om att gÄ till kontroller, fÄ dina bilder

Fick du ditt influensaskott Àn? Facebook kan skicka dig en pÄminnelse.

Facebook och amerikanska hÀlsoorganisationer samarbetar om ett nytt verktyg för förebyggande hÀlsa, som kommer att fungera som ett allt-i-ett-nav för information och pÄminna folk om att gÄ till sina kontroller.

Hittills Ă€r det fokuserat pĂ„ de tvĂ„ vanligaste dödsorsakerna i USA – hjĂ€rtsjukdomar och cancer – men det förebyggande verktyget tjĂ€nar ocksĂ„ resurser relaterade till influensa. Bland partnerna ingĂ„r American Cancer Society, American College of Cardiology, American Heart Association och Centers for Disease Control and Prevention.

Facebook Preventative Health Tool 2

För att kolla in det, sök förebyggande hÀlsa i sökrutan och den ska visas under Facebook-genvÀgar. Det kommer att dra in din Älder och kön för att generera korrekta rekommendationer, som bÄda kan redigeras. Du kan stÀlla in pÄminnelser för kontroller, som visar typen av test eller procedur samt datum och tid, men Facebook kommer aldrig att se faktiska testresultat, och inte heller annonsörer.

“Informationen du tillhandahĂ„ller lagras sĂ€kert och Ă„tkomst Ă€r begrĂ€nsad till en grupp mĂ€nniskor pĂ„ Facebook som arbetar med produkten eller underhĂ„ller vĂ„ra system”, skrev Chief Privacy Officer Erin Egan i ett blogginlĂ€gg frĂ„n företaget. “Vi delar inte personlig information om din verksamhet inom förebyggande hĂ€lsa med tredje part, till exempel hĂ€lsoorganisationer eller försĂ€kringsbolag, sĂ„ den kan inte anvĂ€ndas för Ă€ndamĂ„l som försĂ€kringsberĂ€ttigande.”

Verktyget Förebyggande hÀlsa tar hÀnsyn till försÀkrade och oförsÀkrade individer. AnvÀndare kan se var tjÀnster Àr tillgÀngliga gratis med försÀkringsskydd, och Facebook kommer att rikta anvÀndare i nöd mot federalt kvalificerade vÄrdcentraler för att fÄ överkomlig vÄrd.

Facebooks verktyg för förebyggande hÀlsa Àr begrÀnsat till att amerikanska anvÀndare ska starta.