Facebook kommer att flytta omedelbara spel från Messenger

En annan Facebook Messenger-funktion kommer att migrera ut ur appen – Instant Games, företagets gratis mikrobibliotek, flyttar in i huvud Facebook-appens nyligen meddelade flik Gaming.

Förändringen kommer inte att ske på en gång, skrev Leo Olebe, Facebook Global Director of Games Partnerships, i ett blogginlägg. Vid någon tidpunkt “senare i sommar” slutar Instant Games att fungera i iOS-versionen av Messenger. “För att säkerställa en smidig övergång kommer spelare i Messenger att fortsätta att komma åt spel genom tråduppdateringar och chattbots, [but] själva spelet kommer att byta till Facebook, säger Olebe.

Tanken är att skapa “en central Instant Games-upplevelse på Facebook” och göra Messenger “snabbare, lättare och enklare”, sa han. För att “minimera störningar för både utvecklare och spelare” lovade Olebe att hålla båda grupperna uppdaterade under hela migrationen.

Instant Games började som en nyhetsflödesfunktion 2016 och tog så småningom vägen till Messenger; det omfattande, varierade biblioteket innehöll klassiker som schack och patiens, samt nyare hits som Angry Birds och Draw Something. Från och med december 2018 hade plattformen 20 miljarder spelsessioner över 5000 titlar, enligt en företagssponsrad rapport.

Facebooks nyligen uppdaterade Messenger-uppdatering parade dock ner antalet flikar till tre – Chat, People and Discover. Den sista är där spel är inrymda, för nu.

Relaterade Artiklar

Back to top button