Facebook kan inte garantera störningsfria EU-val: Mark Zuckerberg

Facebook, Facebook falska nyheter, Facebook falska nyheter val, EU val, EU val Facebook, EU val datum, Facebook VD, Mark Zuckerberg Facebook har sagt att man har plöjt resurser och personal för att skydda EU-omröstningen den 26 maj. (Bild: Bloomberg)

Facebook Inc är mycket bättre än 2016 när det gäller att ta itu med valstörningar men kan inte garantera att webbplatsen inte kommer att användas för att undergräva valet till Europaparlamentet i maj, sade verkställande direktör Mark Zuckerberg på tisdag.

Chastened sedan misstänkta ryska operatörer använde Facebook och andra sociala medier för att påverka ett val som överraskande förde Donald Trump till makten i USA, har Facebook sagt att de har plöjt resurser och personal för att skydda EU-omröstningen den 26 maj.

Zuckerberg sa att det hade varit många viktiga val sedan 2016 som har varit relativt rena och visat de försvar de har byggt upp för att skydda deras integritet.

“Vi har verkligen gjort stora framsteg … Men nej, jag tror inte att någon kan garantera i en värld där du har nationalstater som försöker blanda sig i val, det finns ingen enda sak vi kan göra och säga okej vi” Vi har nu löst problemet, säger Zuckerberg till den irländska nationella sändaren RTE i en intervju.

“Detta är ett pågående vapenlopp där vi ständigt bygger upp vårt försvar och dessa sofistikerade regeringar utvecklar också deras taktik.”

Amerikanska underrättelsetjänster drog slutsatsen att Ryssland genomförde en desinformations- och hackingsoperation för att undergräva den amerikanska demokratiska processen och hjälpa republikanska Trumps 2016-kampanj. Moskva förnekar ingripande i valet.

Under press från EU: s tillsynsmyndigheter att göra mer för att skydda sig mot utländsk inblandning i blockets kommande lagstiftningsval skärpte Facebook sina regler om politisk reklam i Europa förra veckan.

Det tillkännagav också planer på att öka ansträngningarna för att bekämpa felinformation före omröstningen och kommer att samarbeta med den tyska nyhetsbyrån DPA för att öka sin faktakontroll.

“Här i EU inför det kommande valet tar vi med oss ​​hela batteriet av alla strategier och verktyg som fungerade mycket bra i många viktiga val hittills så jag har mycket förtroende”, sa Zuckerberg under en resa till Dublin, hem till Facebooks internationella huvudkontor.

”Men jag tror att vi kan förvänta oss att för några av dessa länder som är där ute som försöker blanda sig, kommer de bara att fortsätta försöka, så vi måste hålla oss före det och fortsätta med detta arbete för att stanna kvar ett huvud.”

Relaterade Artiklar

Back to top button