Facebook i samtal för att hyra kontorscampus i Dublin

Facebook Dublin-kontor, Amazon, teknikföretag, Microsoft, tech-europeiskt huvudkontor, Alphabet, Facebook London-kontor, King's Cross-kontor, Alphabet London-kontor Världens största teknikföretag fortsätter att öka sin verksamhet i den irländska huvudstaden, hem till många av deras europeiska huvudkontor. (Bildkälla: Bloomberg)

Facebook Inc planerar att hyra ett kontor i Dublin eftersom det fortsätter att expandera, enligt en person med kunskap om saken.

Det sociala medianätverket har haft samtal för att gradvis ta på sig 450 000 kvadratmeter (41 800 kvadratmeter) utrymme i Ballsbridge-distriktet som för närvarande ockuperas av Allied Irish Banks Plc, sa personen och bad att inte identifieras eftersom förhandlingarna är privata. Andra platser övervägs fortfarande och en överenskommelse kan fortfarande inte nås, sa personen. Utrymmet motsvarar ungefär åtta amerikanska fotbollsplaner.

“Förra året meddelade vi att vår irländska verksamhet kommer att växa med hundratals fler jobb i alla våra team”, sa Facebook i ett e-postmeddelande. “För att bäst underlätta denna och framtida tillväxt tittar vi på olika expansionsalternativ.” Världens största teknikföretag fortsätter att öka sin verksamhet i den irländska huvudstaden, hem till många av deras europeiska huvudkontor. Amazon.com Inc kan tävla med Facebook om AIB-rymden, rapporterade Irish Times på fredag.

En rekordmängd kontorslokaler hyrdes i staden förra året, med Facebook, Alphabet Inc och Microsoft Corp bland de företag som tog plats. AIB försöker hyra Ballsbridge-utrymmet efter att ha beslutat att flytta sitt huvudkontor till centrala Dublin. Banken flyttar till den nya byggnaden till sommaren 2019. Övriga funktioner flyttas till förorterna.

”Inga andra fastighetsavtal har undertecknats avseende vår Dublin-egendom”, sa banken i ett uttalande. Facebook sägs också planera att hyra ett kontorscampus i Londons King’s Cross-distrikt, nära det planerade brittiska huvudkontoret för Googles förälder Alphabet.

Relaterade Artiklar

Back to top button