Facebook ger en (liten) inblick i dess rekommendationsmotor

Facebook gav idag en titt inuti sin rekommendationsmotor – typ av.

Som TechCrunch rapporterar har Facebook uppdaterat sitt hjälpcenter med dokumentation om innehåll som matas in i sina rekommendationsmotorer på Facebook och Instagram. Dessa förslag dyker upp när du bläddrar igenom nyhetsflödet som saker som sidor som du kanske gillar, “Föreslagna för dig” -inlägg i nyhetsflöde, personer du kanske känner till eller grupper som du bör gå med i.

Sedan 2016 har Facebook använt ett system som kallas ta bort, minska och informera: ta bort innehåll som bryter mot dess gemenskapsstandarder; minska spridningen av problematiskt innehåll som inte bryter mot våra standarder; och informera människor med ytterligare information.

“Vi arbetar för att undvika att göra rekommendationer som kan vara av låg kvalitet, stötande eller särskilt känsliga, och vi undviker också att göra rekommendationer som kan vara olämpliga för yngre tittare”, säger Facebook. “Våra riktlinjer för rekommendationer är utformade för att upprätthålla en högre standard än våra gemenskapsnormer, eftersom rekommenderat innehåll och anslutningar kommer från konton eller enheter som du inte har valt att följa. Därför är inte allt innehåll som är tillåtet på vår plattform berättigat till rekommendation.”

Områden som inte är tillåtna enligt rekommendationer inkluderar innehåll som:

Pratar om självskada, självmord eller ätstörningar.

Skildrar våld.

Är sexuellt uttryckligt eller suggestivt.

Främjar reglerade produkter, som cigaretter.

Stammar från alla konton som inte kan rekommenderas.

Som TechCrunch konstaterar, “ger dock dokumentationen ingen djup insikt i hur Facebook faktiskt väljer vad man ska rekommendera till en given användare. Det är en viktig del för att förstå rekommendationsteknik och en Facebook avsiktligt utelämnad.”

Det kommer som sociala mediasidor har kritiserats för att rekommendera innehåll som skickar användarna ner konspirationsteori kaninhål eller trivs i konflikt. Som rapporterades i maj undgick Facebook-chefer till stor del att göra någonting för att slå ner på splittring. Joel Kaplan, VP för amerikansk offentlig politik på Facebook, ville enligt uppgift undvika ett “paternalistiskt” tillvägagångssätt som kan irritera konservativa användare och publicister.

Relaterade Artiklar

Back to top button