Facebook förbjuder amerikanska annonser som kallar omröstningsbedrägeri utbrett eller valet ogiltigt

oss val, oss val 2020, facebook annonser, facebook amerikanska val annons, instagram, Donald Trump

Facebook Inc på onsdag förbjöd annonser på sin flaggskeppswebbplats och Instagram foto- och videodelningstjänst som hävdar utbrett omröstningsbedrägeri, föreslår att amerikanska valresultat skulle vara ogiltiga eller som angriper någon metod för att rösta.

Företaget tillkännagav de nya reglerna i ett blogginlägg, vilket tillförde tidigare begränsningar av för tidiga påståenden om valets seger.

Flytten kom ett dygn efter att USA: s president Donald Trump använde den första tv-debatten med den demokratiska utmanaren Joe Biden för att förstärka sina grundlösa påståenden om att presidentvalet den 3 november kommer att vara “riggad”.

Trump har varit särskilt kritisk mot inlämningsröstningar, och han citerade ett antal små icke-relaterade incidenter för att argumentera för att bedrägeri redan hänt i stor skala.

Facebook har varit under skott för att ha vägrat att faktiskt kontrollera politiska annonser i större utsträckning och för skenande organisk felinformation.

Med hänvisning till regler för hatprat flyttade det också på onsdagen att ta bort Trump-kampanjannonser som tyder på att invandrare kan vara en betydande källa till coronavirusinfektioner.

Facebook sa att det nya valannonsförbudet skulle omfatta de som “visar omröstning eller folkräkningsdeltagande som meningslöst / meningslöst” eller att “delegitimera någon laglig metod eller process för omröstning eller röstningstabell … som olaglig, i sig bedräglig eller korrupt.”

Facebook citerade också annonser som kallar ett val bedrägligt eller korrupt eftersom resultatet var oklart på valnatten eller för att omröstningar som mottogs efteråt fortfarande räknades.

Företaget tillade att det från och med den 29 september har förbjudit annonser som “berömmer, stöder eller representerar militariserade sociala rörelser och QAnon” från sin plattform. QAnon-anhängare stöder en sammanflätad serie av övertygelser, baserade på anonyma webbinlägg från “Q” som påstår sig ha insiderkunskap om Trump-administrationen.

Från och med onsdag kommer Facebook att leda människor till trovärdiga barnsäkerhetsresurser när de söker efter vissa hashtags för barnsäkerhet, eftersom QAnons anhängare i allt högre grad använder frågan och hashtags som #savethechildren att rekrytera, säger socialmedieföretaget i ett blogginlägg.

Relaterade Artiklar

Back to top button