Facebook förbjuder 200 vita supremacistgrupper

Facebook förbjuder 200 vita supremacistgrupper

Facebooks anstrÀngningar för att stoppa online-extremism pÄ det sociala nÀtverket har lett till att företaget förbjuder mer Àn 200 vita supremacistgrupper.

Företaget avslöjade ocksÄ att det har blockerat Ätminstone nÄgra anvÀndarupplagda lÀnkar till sidwebbplatserna 8chan och 4chan, som Àr kÀnda för att vara vÀrd för hatprat. El Paso-skytten publicerade ett dokument pÄ 8chan före förra mÄnadens massfotografering, till exempel, uppmanade nÀtverksinfrastrukturleverantörerna Cloudflare och Voxility att avsluta tjÀnster med webbplatsen, som förblir offline.

Facebook redogjorde för anstrÀngningarna vid en senatsförhandling idag, dÀr ledare frÄn Google och Twitter ocksÄ vittnade om försök att identifiera och ta bort vÄldsamt och extremistiskt innehÄll frÄn sina plattformar. Innan utfrÄgningen gav Facebook en uppdatering om sina försök att ta itu med problemet med hjÀlp av AI och mÀnniskodrivet innehÄllsmoderering.

I mars kunde gÀrningsmannen bakom en separat massskytte i Christchurch, Nya Zeeland, leva live sin attack pÄ Facebook, trots företagets skyddsÄtgÀrder. Facebook förklarade senare att dess automatiserade innehÄllsmoderering helt enkelt inte var tillrÀckligt smart för att kÀnna igen filmens störande natur. Men företaget sÀger nu att det har en potentiell lösning: Facebook kommer att fÄ kamerafilmer frÄn amerikanska och brittiska brottsbekÀmpande tjÀnstemÀn pÄ skjutvapenutbildning för att lÀra sina AI-system att upptÀcka videor som visar massskott.

“Med detta initiativ strĂ€var vi efter att förbĂ€ttra vĂ„r upptĂ€ckt av verkliga, första person-bilder av vĂ„ldsamma hĂ€ndelser och undvika att felaktigt upptĂ€cka andra typer av bilder, sĂ„som fiktivt innehĂ„ll frĂ„n filmer eller videospel,” sa Facebook.

Samma inlĂ€gg nĂ€mner ocksĂ„ Facebooks Ă„tgĂ€rder för att förbjuda mer Ă€n 200 vita supremacistgrupper, som involverade anvĂ€ndning av AI och mĂ€nskliga experter för att ocksĂ„ ta bort innehĂ„ll som berömmer eller stöder organisationerna. AvlĂ€gsnandet intrĂ€ffar eftersom företaget har förbjudit uppmaningar till vit nationalism och vit separatism pĂ„ det sociala nĂ€tverket. Tidigare tillĂ€t det bĂ„da ideologierna och klassificerade dem som extremhöger politiska rörelser. Men i mars började Facebook knyta innehĂ„llet direkt till marknadsföring av “vit överhöghet”, ett Ă€mne som redan var utestĂ€ngt pĂ„ plattformen.

“Vi mĂ„ste fortsĂ€tta att upprepa vĂ„r taktik eftersom vi vet att dĂ„liga skĂ„despelare kommer att fortsĂ€tta att förĂ€ndra sin, men vi tycker att det hĂ€r Ă€r viktiga steg för att förbĂ€ttra vĂ„r detekteringsförmĂ„ga,” tillade företaget.

I ett brev till den amerikanska representanten Max Rose (D-NY) sa Facebooks globala policyhanteringschef Monika Bickert ocksĂ„: “VĂ€nligen veta att Facebook blockerar lĂ€nkar till platser pĂ„ 8chan och 4chan som Ă€r dedikerade till distribution av avskyvĂ€rt innehĂ„ll.” Under dagens utfrĂ„gning citerade Bickert specifikt 8chan’s / Pol-styrelsen (politiskt inkorrekt anslagstavla) som en av de blockerade domĂ€nerna, men det Ă€r oklart nĂ€r förbudet trĂ€dde i kraft.

Trots Facebooks anstrÀngningar Àr vissa experter fortfarande oroliga för att det sociala nÀtverket inte gör tillrÀckligt för att stoppa online-extremism. Det sociala nÀtverket har inte heller identifierat vilka vita supremacistgrupper det förbjöd eller hur mÄnga anhÀngare de hade.

“NĂ€r Facebook i sin transparensrapport hĂ€vdar att det vidtagit Ă„tgĂ€rder mot fyra miljoner bitar av hatprat frĂ„n januari till mars 2019, Ă€r det svĂ„rt att förstĂ„ vad detta innebĂ€r i sitt sammanhang,” sĂ€ger George Selim, senior vice president med Anti-Defamation League, som ocksĂ„ vittnade vid dagens senatsförhandling. Han uppmanar Facebook att ge mer transparens och information om de anstrĂ€ngningar som avlĂ€gsnas av hatprat som kan verifieras av tredje part.