Facebook för att visa Major League Baseball-spel live

  Facebook Inc, Major League Baseball, live-spel, live-programmering, Facebook live-sändning, live-sport, amerikanska internetfims, Twitter WNBA-affär, Amazon NFL-affär, Facebooks globala idrottspartnerskap, teknik, Teknik nyheter Facebook sa att det skulle strömma ett spel i veckan med början på fredag, och sändningarna skulle vara tillgängliga för alla på Facebook i USA. (Källa: Wikimedia Commons)

Facebook Inc har ingått en överenskommelse med Major League Baseball om att visa 20 av ligans spel live den här säsongen i ett avtal som utökar nätverket för sociala medier vidare till en värld av live-programmering.

Facebook sa i ett uttalande på torsdagen att det skulle strömma ett spel i veckan med början på fredag, och sändningarna skulle vara tillgängliga för alla på Facebook i USA. Reuters rapporterade i februari att Facebook och MLB diskuterade för att streama ett spel per vecka som en del av en aggressiv press för att bli en destination för live-sport.

Läs också: Amazon får strömningsrättigheter för NFLs torsdagskvällfotboll

Rivaliserande amerikanska internetföretag tävlar om liknande programmering. Twitter Inc tillkännagav ett avtal den här månaden med WNBA om att visa professionell dambasket, och förra månaden Amazon.com Inc sa att det skulle strömma professionell fotboll för män i ett avtal med NFL.

För basebollsändningen sa Facebook att det kommer att använda ett flöde från ett deltagande lags lokala sändningsrättighetsinnehavare. “Basebollspel är unikt engagerande samhällsupplevelser, eftersom prat och ritualer på läktaren ofta är lika meningsfulla för fans som handlingen på diamanten”, säger Dan Reed, Facebooks chef för globala idrottspartnerskap, i ett uttalande.

”Genom att distribuera ett live-spel per vecka på Facebook kan Major League Baseball föreställa sig denna sociala upplevelse på nationell skala, säger han. Facebook säger att det har cirka 182 miljoner dagligen aktiva användare i USA och Kanada.

Relaterade Artiklar

Back to top button