Facebook för att släppa experimentella “NPE Team” -appar

Företag gillar ofta att tyst släppa experimentella produkter. Facebook försöker dock en annan taktik genom att gå ur vägen för att ställa “lämpliga förväntningar” för ett antal prototypappar som kommer att anlända under de kommande veckorna.

Produkterna kommer under utvecklarnamnet “NPE Team, from Facebook”, som står för New Product Experimentation. “Till skillnad från Facebooks appfamilj kommer NPE Team-appar att förändras mycket snabbt och kommer att stängas om vi får veta att de inte är användbara för människor. Vi förväntar oss många misslyckanden”, säger företaget i ett blogginlägg.

Apparna kommer också eftersom allmänhetens förtroende för Facebook förblir låg bland företagets olika sekretessskandaler. Enligt en undersökning har 80 procent av amerikanerna “integritetsfrågor” om hur det sociala nätverket har använt sina personuppgifter.

Oron kan sluta hindra många användare från att testa nya produkter från Facebook. Företaget försöker dock försäkra allmänheten att de experimentella apparna är säkra att använda. “På Facebook är vi engagerade i att ge människor kontroll över sina personuppgifter och att skydda integriteten i vår familj av appar, inklusive framtida appar från NPE Team”, säger företaget i sitt blogginlägg.

Alla appar kommer att följa Facebooks befintliga datapolicy, utöver “kompletterande villkor” publicerade av NPE-teamet. Med andra ord kan du förvänta dig att en hel del datainsamling kommer att äga rum. Men Facebook lovar att göra det klart hur personuppgifterna kommer att användas.

De experimentella apparna kommer till Apples App Store, Google Play Store och på webben. Förvänta dem att fokusera på att leverera “nya upplevelser för att bygga samhället”, säger företaget.

“Detta är ett sätt för Facebook att utveckla nya typer av upplevelser för människor och att prova olika idéer genom att skapa små, fokuserade appar för att se om människor tycker att vissa funktioner är användbara eller engagerande”, tillade det sociala nätverket. “Vi kan använda det vi lär oss för att informera vårt tänkande och produktstrategi framåt.”

Det är inte säkert att alla appar är allmänt tillgängliga för allmänheten. Vissa kanske inte förlitar sig på en inloggning med Facebook.

Relaterade Artiklar

Back to top button