Facebook: Dina Oculus VR-data kan nu anvÀndas för annonsinriktning

Facebook: Dina Oculus VR-data kan nu anvÀndas för annonsinriktning

Oculus VR-headsetÀgare var medveten om: Din Oculus-aktivitet kan nu anvÀndas för att visa upp anpassade annonser pÄ ditt anslutna Facebook-konto.

SÄ bli inte förvÄnad om du börjar stöta pÄ lÀskiga Facebook-annonser som uppmuntrar dig att spela fler VR-spel. PÄ onsdagen nÀmnde Facebooks Oculus VR-division förÀndringen i ett blogginlÀgg som introducerar nya chatt- och vÀnfunktionsfunktioner som kommer till virtual reality-headset.

“Som en del av dessa Ă€ndringar kommer Facebook nu att anvĂ€nda information om din Oculus-aktivitet, som vilka appar du anvĂ€nder, för att hjĂ€lpa till att tillhandahĂ„lla dessa nya sociala funktioner och mer relevant innehĂ„ll, inklusive annonser”, heter det.

Datadelningen gĂ€ller specifikt för anvĂ€ndare som har loggat in pĂ„ ett Oculus VR-headset med sitt Facebook-konto, vilket mĂ„nga produktĂ€gare kan ha gjort av bekvĂ€mlighet. “För att sĂ€kerstĂ€lla att mĂ€nniskor förstĂ„r dessa förĂ€ndringar uppdaterar vi ocksĂ„ Oculus integritetspolicy för att klargöra att dessa sociala funktioner ocksĂ„ tillhandahĂ„lls av Facebook,” noterade blogginlĂ€gget.

Innan sa integritetspolicyn bara att företaget skulle anvĂ€nda din Facebook-aktivitet för att rekommendera innehĂ„ll “du hittar intressant och engagerande” nĂ€r du anvĂ€nder ditt Oculus VR-headset. Nu har sprĂ„ket Ă€ndrats för att uttryckligen sĂ€ga att det sociala nĂ€tverket kan trycka pĂ„ “information om din anvĂ€ndning av Oculus-produkter för att tillhandahĂ„lla, anpassa och förbĂ€ttra Facebook-företagsprodukter, inklusive för att anpassa de annonser du ser Facebook-företagsprodukter.”

Oculus integritetspolicy

Vad Facebook exakt menar med “annonser du ser pĂ„ och av” utarbetades inte, men det kan helt enkelt referera till e-postbaserad marknadsföring. (Förutom Oculus Ă€ger företaget ocksĂ„ Instagram och WhatsApp och arbetar med mĂ„nga tredjepartsleverantörer.)

Policyjusteringen, som först mÀrktes av UploadVR, kan fÄ vissa anvÀndare att krypa. Efter flera sekretessskandaler Àr konsumenternas förtroende för Facebook helt lÄgt. Men enligt Oculus lovar förÀndringen att anvÀndarna fÄr ut mer av sina headset genom rekommendationer, inklusive nya VR-appar och evenemang de kan vara intresserade av.

Företaget har skapat en omfattande FAQ om vad produktĂ€gare kan förvĂ€nta sig. Oculus tillĂ€gger ocksĂ„: “Om du vĂ€ljer att inte logga in pĂ„ Facebook pĂ„ Oculus, kommer vi inte att dela data med Facebook sĂ„ att tredje part kan rikta annonser till dig baserat pĂ„ din anvĂ€ndning av Oculus-plattformen.”

Att inte logga in via ett Facebook-konto innebÀr dock att Àgare inte kommer att kunna njuta av de sociala funktioner frÄn första parten som företaget försöker tillhandahÄlla via Oculus VR-headset. Det Àr ocksÄ viktigt att notera, enligt den befintliga sekretesspolicyn kan Facebooks Oculus-division fortfarande samla in din VR-aktivitet för att skicka reklammeddelanden pÄ och utanför plattformen, som kan innehÄlla e-postbaserade aviseringar.

“Personer som loggar in pĂ„ Facebook pĂ„ Oculus-plattformen kommer att se mer riktade annonser över Facebook-produkter, men observera att vi för nĂ€rvarande inte visar annonser i Oculus VR-headset”, sĂ€ger en Facebook-talesman till PCMag.

Oculus-Àgare som loggar in via ett Facebook-konto kan styra vilka data det sociala nÀtverket anvÀnder för att visa annonser genom att gÄ in i deras Facebook-instÀllningar.