Facebook: Delad data för grupp-API även efter att åtkomst begränsades

Facebook har medgett att vissa utvecklare har behållit personlig information som samlats in av dess Groups API, även efter förändringar av det sociala nätverket som implementerades 2018 för att begränsa datatillgången som externa företag hade med Facebook-grupper.

Före april 2018 hade apputvecklare tillgång till medlemmarnas namn i en Facebook-grupp, deras profilbilder samt gruppnamnet, antalet användare och innehållet som publicerades i gruppen – så länge som tillstånd godkändes av en gruppadministratör. Efter det datumet kunde utvecklare bara se gruppnamnet, innehållet och antalet medlemmar; om de ville ha den andra informationen skulle individer behöva välja.

Men i ett blogginlägg har jätten på sociala medier sagt att vissa utvecklare åtnjöt fortsatt tillgång till profilbilder och medlemmarnamn efter bytet till Groups API. Vidare kan upp till 100 partners ha behållit sådan information, och under de senaste 60 dagarna har 11 partners tillgång till gruppinformation. Dessa appar, enligt Facebook, var mestadels sociala mediahantering och videostreaming-appar: “Om ett företag lyckades med ett stort samhälle bestående av många medlemmar i flera grupper, kunde de använda en app för hantering av sociala medier för att tillhandahålla kundtjänst, inklusive anpassade svar. “

Facebook säger att man inte har sett några bevis för missbruk och kommer att be apputvecklare att ta bort medlemsuppgifter som de har behållit, samt genomföra revisioner för att säkerställa att uppgifterna har raderats ordentligt.

I ett uttalande sa Facebook att det syftar till “att upprätthålla en hög säkerhetsstandard på vår plattform och att behandla våra utvecklare rättvist. Som vi har sagt tidigare betyder det nya ramverket enligt vårt avtal med FTC mer ansvarsskyldighet och öppenhet i hur vi bygger och underhåller produkter. “

“När vi fortsätter att arbeta igenom denna process förväntar vi oss att hitta fler exempel på var vi kan förbättra, antingen genom våra produkter eller genom att ändra hur data nås. Vi är engagerade i detta arbete och stöder människorna på vår plattform.”

Det här är inte första gången Facebook måste undersöka utvecklarens tillgång till personlig information. Efter den ökända Cambridge Analytica-skandalen var det sociala medieföretaget tvunget att avbryta tiotusentals appar medan de granskade om utvecklare hade felaktig tillgång till användardata.

Relaterade Artiklar

Back to top button