Facebook Dating Àr över oss: Vad kan gÄ fel?

Facebook Dating Àr över oss: Vad kan gÄ fel?

Mer Àn ett Är efter att Mark Zuckerberg tillkÀnnagav pÄ F8 2018 att Facebook arbetade med en online dating-app Àr Facebook Dating nu live i USA för anvÀndare som Àr 18 Är och Àldre.

AnvÀndare som vÀljer tjÀnsten kan nu skapa en Facebook Dating-profil som Àr skild frÄn deras huvudsakliga Facebook-profil. Finns som en separat flik i Facebook-mobilappen, serverar dejtingstjÀnsten potentiella matchningar baserat pÄ profilinformation samt Facebook-intressen och preferenser.

Facebook sÀger att appen bara matchar dig med vÀnner till vÀnner eller anvÀndare helt utanför din krets, du och en respektive vÀn lÀgger till varandra i dina Secret Crush-listor.

Secret Crush lĂ„ter anvĂ€ndare vĂ€lja upp till nio Facebook-vĂ€nner eller Instagram-följare som de redan kĂ€nner. Om det finns en ömsesidig förĂ€lskelse matchar Facebook Dating anvĂ€ndarna. Men Ă€ven om förĂ€lskelsen bara Ă€r ensidig, kommer den andra Facebook-anvĂ€ndaren att fĂ„ ett kryptiskt meddelande om att “nĂ„gon har en förĂ€lskelse pĂ„ dig.” LĂ„ter som ett helt spektakulĂ€rt sĂ€tt att förstöra vĂ€nskap genom att skicka anvĂ€ndare ner ett kaninhĂ„l och undra vem det Ă€r.

Secret Crush Àr opt-in; Du kan ocksÄ stÀnga av matchning med vÀnner till vÀnner och blockera specifika Facebook-vÀnner eller Instagram-följare frÄn att se din Facebook Dating-profil.

Facebook Dating Àr ocksÄ symboliskt för Zuckerbergs bredare tryck för att sticka Facebook, Instagram och företagets andra appar nÀrmare varandra. Inte bara kan du integrera Instagram-inlÀgg direkt i Facebook Dating-profiler, men Facebook sa att anvÀndare snart kommer att kunna dela Facebook- och Instagram-berÀttelser, vilket kommer att dyka upp ovanpÄ fliken dating.

Facebook Dating App

Facebooks rivaler pÄ bÄde sociala medier och nu dejtingsappfronter gör detsamma; Snap meddelade i april att Snapchat Stories kommer att integreras med Tinder.

NÀr det gÀller hur appen fungerar tillÄter Facebook att skapa en enda profil genom att föreslÄ Facebook-foton och profilinformation att lÀgga till om du inte vill skapa en dejtingsprofil frÄn grunden. Du kan lÀgga till upp till nio foton och isbrytarfrÄgor tillsammans med valfria profildetaljer som lÀngd, jobb, religion, utbildning och barn.

Matchningsprocessen i sig Ă€r inte svepbaserad; nĂ€r de presenteras med matchningar kan du klicka för att gilla deras profil eller skicka dem ett meddelande direkt i en konversationstrĂ„d. Facebook liknar upplevelsen mer med gĂ„ngjĂ€rn Ă€n appar som Tinder eller Bumble. Du kan stĂ€nga matchningar genom att vĂ€lja “Inte intresserad”, men det finns en funktion som heter “Second Look” för att ge spurned-profiler Ă€nnu ett skott.

Appen har ocksÄ fÀlt för könsidentitet och vem du Àr intresserad av, som Facebook sa kommer inte att delas med matchningar. Om du vÀljer Facebook Dating litar du pÄ sociala medier med kÀnslig personlig och romantisk information. Facebook har lovat att dejtingsaktivitet och data kommer att förbli i Facebook Dating, men anvÀndare mÄste göra ett medvetet val för att ge företaget tillgÄng till den delen av sina liv. Vad som hÀnder med den informationen dÀrifrÄn, liksom all annan information du lÀgger online, Àr aldrig sÀkert.

Facebook Dating har en mycket anvĂ€ndbar inbyggd sĂ€kerhetsfunktion: en sköldikon i en matchkonversation för att öppna Messenger-appen och dela informationen om ett datum – och din live-plats – med en vĂ€n eller familjemedlem. Du kan aldrig vara för försiktig.

Facebook Dating finns ocksÄ i 19 andra lÀnder: Argentina, Bolivia, Brasilien, Kanada, Chile, Colombia, Ecuador, Guyana, Laos, Malaysia, Mexiko, Paraguay, Peru, Filippinerna, Singapore, Surinam, Thailand, Uruguay och Vietnam. Det kommer att lanseras i Europa i början av 2020.