Facebook chider Netflix över porträtt i film på sociala medier

Facebook har slagit tillbaka på Netflix och anklagat dokumentationen “The Social Dilemma” som släpptes tidigare i år på sensationismens strömningsplattform.

“Det ger en förvrängd bild av hur sociala medieplattformar fungerar för att skapa en bekväm syndabock för vad som är svåra och komplexa samhällsproblem”, sa Facebook i sju-punkts motbevis mot film som utforskade den farliga sidan av sociala medier. “Filmens skapare inkluderar inte insikter från dem som för närvarande arbetar på företagen eller några experter som ser annorlunda på berättelsen som filmen har framfört.”

Facebook hävdade att dess produkter har byggts för att ”skapa värde” och inte vara beroendeframkallande, som filmen påstår. Det sa också att det sociala nätverket finansierades genom reklam “så att det förblir gratis för människor”, och säger tydligt att “du är inte produkten.”

Företaget fortsatte med att ta itu med sina algoritmer, som de sa användes för att förbättra användarupplevelsen. Det påpekade också de åtgärder de vidtagit för att förbättra integritetsskyddet och minska polarisering och felinformation.

Relaterade Artiklar

Back to top button