Facebook Chatbot matar anstÀllda PR-godkÀnda samtalpunkter

Facebook Chatbot matar anstÀllda PR-godkÀnda samtalpunkter

Det Àr inte bara Mark Zuckerberg som mÄste svara pÄ svÄra frÄgor som rör sitt sociala nÀtverk, det gör ocksÄ alla hans anstÀllda. Vissa Àr sÄ bekymrade att de pratade med sina chefer om det, sÄ Facebook svarade genom att skapa en chatbot.

Som rapporter Ă€r chatboten kĂ€nd som “Liam Bot”, men valet av namn har inte förklarats. Liam finns för att chatta med anstĂ€llda och lĂ€ra dem de officiella svaren pĂ„ de vanligaste svĂ„ra frĂ„gorna de kan fĂ„ av vĂ€nner och familj.

Förekomsten av Liam Bot har bekrĂ€ftats av Facebook, med en taleskvinna som sĂ€ger: “VĂ„ra anstĂ€llda ber regelbundet om information att anvĂ€nda tillsammans med vĂ€nner och familj om Ă€mnen som har varit i nyheterna, sĂ€rskilt under semestern … Vi lĂ€gger detta i en chatbot, som vi började testa i vĂ„r. “

AnstÀllda kan möta en mÀngd olika och svÄra frÄgor som rör inblandning i val, falska nyheter, hatprat, integritet, mÄngfald och antitrustutredningar. Chatbot anvÀnder AI för att föra en konversation med en anstÀlld och hÀmtar sedan data som sammanstÀllts av Facebooks PR-avdelning för att ge de bÀsta svaren. Som ett exempel, om Liam Bot frÄgas om hatprat, sÀger Liam Bot att den anstÀllde ska prata om hur Facebook konsulterar experter, har anstÀllt fler moderatorer, vill ha reglering och arbetar med AI för att lÀttare hitta hatprat.

Förutom att ge direkta svar pÄ sina frÄgor laddar chatboten ocksÄ upp relevanta blogginlÀgg och pressmeddelanden för att hjÀlpa till att avrunda sin kunskap om Àmnet. Genom att lÄta en anstÀlld bli informerad med företagets officiella hÄllning Àr tanken att denna frÄga inte lÀngre kommer att vara svÄr eftersom de kan besvaras med förtroende.

Mer sjÀlvsÀkra medarbetare Àr ocksÄ mer nöjda, men det hjÀlper ocksÄ det sociala nÀtverket om de som jobbar för er alla driver företagets linje i svÄra Àmnen.