Facebook Chatbot matar anställda PR-godkända samtalpunkter

Det är inte bara Mark Zuckerberg som måste svara på svåra frågor som rör sitt sociala nätverk, det gör också alla hans anställda. Vissa är så bekymrade att de pratade med sina chefer om det, så Facebook svarade genom att skapa en chatbot.

Som rapporter är chatboten känd som “Liam Bot”, men valet av namn har inte förklarats. Liam finns för att chatta med anställda och lära dem de officiella svaren på de vanligaste svåra frågorna de kan få av vänner och familj.

Förekomsten av Liam Bot har bekräftats av Facebook, med en taleskvinna som säger: “Våra anställda ber regelbundet om information att använda tillsammans med vänner och familj om ämnen som har varit i nyheterna, särskilt under semestern … Vi lägger detta i en chatbot, som vi började testa i vår. “

Anställda kan möta en mängd olika och svåra frågor som rör inblandning i val, falska nyheter, hatprat, integritet, mångfald och antitrustutredningar. Chatbot använder AI för att föra en konversation med en anställd och hämtar sedan data som sammanställts av Facebooks PR-avdelning för att ge de bästa svaren. Som ett exempel, om Liam Bot frågas om hatprat, säger Liam Bot att den anställde ska prata om hur Facebook konsulterar experter, har anställt fler moderatorer, vill ha reglering och arbetar med AI för att lättare hitta hatprat.

Förutom att ge direkta svar på sina frågor laddar chatboten också upp relevanta blogginlägg och pressmeddelanden för att hjälpa till att avrunda sin kunskap om ämnet. Genom att låta en anställd bli informerad med företagets officiella hållning är tanken att denna fråga inte längre kommer att vara svår eftersom de kan besvaras med förtroende.

Mer självsäkra medarbetare är också mer nöjda, men det hjälper också det sociala nätverket om de som jobbar för er alla driver företagets linje i svåra ämnen.

Relaterade Artiklar

Back to top button