Facebook chatbot kan snart göra förhandlingar för dig

Facebook, Facebook-bots, Facebook-chatbot, Artificiell intelligens, Facebook Artificiell intelligens En Facebook-chatbot eller en dialogagent som har förmågan att delta i en meningsfull konversation och förhandla med människor kan hjälpa dig att skära en bättre affär.

Oroa dig inte om du är dålig i förhandlingar. En Facebook-chatbot eller en dialogagent som har förmågan att delta i en meningsfull konversation och förhandla med människor kan hjälpa dig att skära en bättre affär.

Bots introducerades av forskare vid Facebook Artificial Intelligence Research (FAIR).

”På samma sätt som människor har olika mål, stöter på konflikter och sedan förhandlar för att komma till en överenskommen kompromiss, har forskarna visat att det är möjligt för dialogagenter med olika mål att delta i förhandlingar från början till slut med andra bots. eller människor medan de når gemensamma beslut eller resultat, säger Facebook i ett blogginlägg.

Facebook utbildade bots genom att visa dem förhandlingsdialoger mellan riktiga människor och sedan låta botsna imitera människors handlingar, en process som kallas övervakat lärande.

Under träningen visades botsarna en samling objekt som var och en hade ett visst poängvärde och instruerades att dela dem mellan sig och en annan agent genom att förhandla om en delning av objekten så att botsna maximerade sina poäng.

För att gå längre än att bara försöka imitera människor tillät FAIR-forskarna också chatboten att uppnå målen för förhandlingarna.

För att träna den för att uppnå sina mål, fick forskarna modellen att öva tusentals förhandlingar mot sig själv och använde förstärkningslärande för att belöna botten när den uppnådde ett bra resultat.

Facebook hävdar att robotarna blev tillräckligt smarta för att förhandla med människor så att de inte insåg att de hade att göra med en maskin.

“Intressant, i experimenten insåg folk inte att de pratade med en bot och inte med någon annan, vilket visade att robotarna hade lärt sig att hålla flytande konversationer på engelska inom den här domänen,” sa Facebook.

Botarna lärde sig till och med att bluffa genom att inledningsvis skapa intresse för ett värdelöst objekt, bara för att senare “kompromissa” genom att medge det, sa det.

“Detta beteende programmerades inte av forskarna utan upptäcktes av botten som en metod för att försöka uppnå sina mål”, säger Facebook.

Forskarna tror att detta är ett viktigt steg för forskarsamhället och utvecklare mot att skapa chatbots som kan resonera, samtala och förhandla, alla viktiga steg för att bygga en personlig digital assistent.

Relaterade Artiklar

Back to top button