Facebook böter av tysk domstol för brott mot användarnas dataskydd

Facebook Facebook böter, Facebook Tyskland böter, Mark Zuckerberg, Facebook VD, tysk domstol böter på facebook, dataskydd, Berlin, Facebook-användare, teknik, teknik nyheter En tysk domstol har böter Facebook för att vägra att följa ett beslut för att informera användarna på ett adekvat sätt om hur det använde deras immateriella egendom.

En tysk domstol har böter Facebook med 100 000 euro (109 000 dollar) för att vägra att följa en order för att informera användarna på ett adekvat sätt om hur de använde deras immateriella rättigheter, sa en konsumentgrupp på måndagen.

Nyheten om domen följde på ett besök förra veckan av Facebooks vd Mark Zuckerberg där han uppförde en charmoffensiv inför den ökande antipatin i Tyskland mot världens största sociala medianätverk med anledning av rädsla för dataskydd.

Läs: Google tar ett visst ansvar efter att självkörande bil träffar bussen

Den regionala domstolen i Berlin beslutade att Facebook inte hade ändrat ordalydelsen i en klausul om immateriell egendom i sina villkor efter att ett klagomål ingavs av Federation of German Consumer Organisations (VZBV).

“Facebook försöker ständigt undvika konsumentlagar i Tyskland och Europa”, säger VZBV-chef Klaus Mueller i ett uttalande. “Företagen måste genomföra rättsliga beslut och kan inte helt enkelt utesluta dem.”

En taleskvinna för domstolen i Berlin bekräftade beslutet.

Läs också: Reliance LYF Flame 2, Wind 4, Water 7 kommer snart; företaget tillkännager prissänkta andra enheter

En tysk domstol fastställde ursprungligen i mars 2012 att Facebooks villkor inte klargjorde i vilken utsträckning användarnas immateriella rättigheter – som foton och videor – kunde användas av Facebook och licensieras till tredje part.

Domstolen i Berlin drog slutsatsen att även om Facebook hade ändrat klausulens ordalydelse förblev nyckelmeddelandet identiskt med den tidigare versionen. ”Vi följde ordern om att klargöra en enda bestämmelse i våra villkor om en IP-licens för ett tag sedan. Domstolen kände att vi inte uppdaterade våra villkor tillräckligt snabbt och har utfärdat en böter som vi kommer att betala, säger en Facebook-talesman.

Foton: Apple vs FBI: Här är allt som har hänt hittills

Facebook möter oro över en uppfattad kavalisk strategi för användarnas integritet i Tyskland, ett land som återförenades efter det kalla kriget 1990 där minnen om spionage rördes om på nytt av Edward Snowdens 2013 avslöjanden av nyfiken av staten.

Under sitt besök förra veckan sa Zuckerberg att han hade lärt sig från Tyskland att inkludera migranter som en klass av människor som behövde skyddas från “hatprat” online.

Relaterade Artiklar

Back to top button