Facebook bjuder in användare till livestream videochattar från Messenger-rum

Ta din nästa bokklubb, panelintervju eller fitnessklass live med Messenger Rooms. Med Facebooks gratisalternativ till Zoom kan användare nu göra alla rum till en direktsändning.

Messenger Rooms lanserades i maj och gör det enkelt att hålla stora möten med upp till 50 personer utan avbrott. Öppna bara ett rum, dela länken (Facebook-konto krävs inte) och komma igång. Tanken är att öppna gruppevenemang för allmänheten – vare sig det är en diskussion, föreställning, möte eller fest. “Genom att föra Messenger-rum och Facebook Live ihop låser vi upp nya sätt för människor att ansluta och skapa innehåll även när de är ifrån varandra”, skrev produktchefer Jasmine Stoy och Connor Hayes i ett blogginlägg.

Rumskapare har fullständig kontroll över direktsändningar och bestämmer var på Facebook de vill dela rummet, vem som kan se det och vem som är inbjuden; deltagarna måste välja att gå med och kan lämna när som helst. Värden har under tiden makten att lägga till och ta bort folk, samt låsa eller låsa upp ett rum under sändningen.

“Människor vänder sig till Facebook Live mer än någonsin för att hålla kontakten”, sa bloggen. “Från artister som samlar in pengar för ansträngningar de bryr sig om och lokala djurparker som är värd för dagliga safariäventyr, till församlingar som samlas för dyrkan och par som utbyter löften, människor hittar kreativa sätt att ansluta via Facebook Live.”

Webben-bara-funktionen rullar ut nu i vissa länder och kommer snart att utvidgas till alla platser där Messenger-rum är tillgängliga, liksom mobil- och stationära appar på Facebook och Messenger. Messenger Rooms erbjuder för närvarande inte end-to-end-kryptering, och Facebook kan samla in och granska ljud och video från sändningen, oavsett om du är en registrerad användare.

Relaterade Artiklar

Back to top button