Facebook-arbetare i Seattle diagnostiserad med Coronavirus

facebook coronavirus, facebook anställd coronavirus, covid 19 facebook Facebook sa att Seattle-arbetare har fått diagnosen coronavirus. (Bild: Bloomberg)

Facebook Inc sa att en Seattle-arbetare har diagnostiserats med coronavirus, den första kända infektionen inom företaget eftersom patogenen fortsätter att sprida sig i regionen.

Den anställde, en entreprenör, var senast på Facebooks Stadium East-kontor i Seattle den 21 februari. Företaget varnade anställda onsdag kväll och sa att Seattle-kontoret kommer att vara stängt för alla anställda fram till 9 mars. Anställda i Seattle uppmuntras också att arbeta från hem till slutet av månaden.

“En entreprenör som är baserad på vårt kontor i Stadium East har fått diagnosen COVID-19”, säger en företags talesman i ett uttalande. “Vi har meddelat våra anställda och följer råd från folkhälsoombud för att prioritera allas hälsa och säkerhet.”

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Nationer runt om i världen brottas med coronavirusepidemin, som bröt ut i Kina men tog sig till Europa och Mellanöstern. Kalifornien, den mest folkrika amerikanska staten, har förklarat undantagstillstånd, medan representanthuset upplyste ett utgiftspaket på 7,8 miljarder dollar för att finansiera åtgärder för att bekämpa utbrottet.

Den här veckan meddelade Amazon.com Inc också anställda om det första bekräftade fallet av koronavirus bland dess amerikanska arbetskraft, vid sitt kontor i South Lake Union i Seattle.

Relaterade Artiklar

Back to top button