Facebook-app fångad Aktivering av telefonkamera utan tillstånd

Facebook-appen för iOS har aktiverat iPhone-kameror utan deras tillstånd.

Webbdesignern Joshua Maddux märkte frågan när han rullade genom Facebook-appen. När han växlade mellan olika sidor (till exempel mellan en persons biofoto och profilavsnittet), såg han appen som visar att hans kamera öppnar sig bredvid Facebook-huvudflödet.

Maddux laddade upp en video på Twitter och demonstrerade den potentiella integritetsfrågan i aktion. Ett fel i appen visar kortfattat att det visar huvud Facebook-flödet ovanpå iPhones kameravy. I det här fallet riktas kameran mot en matta. Men det fick Maddux att undra om Facebook-appen i hemlighet kan spela in mer information än vad användare förhandlat om.

Hittade ett @facebook #security & #privacy-problem. När appen är öppen använder den aktivt kameran. Jag hittade ett fel i appen som låter dig se kameran öppen bakom ditt flöde. Observera att jag hade kameran riktad mot mattan. pic.twitter.com/B8b9oE1nbl

– Joshua Maddux (@JoshuaMaddux) 10 november 2019

“Detta är ett bevis på att de kommer åt din bakkamera. De kan också komma åt den främre kameran”, sa han i en tweet.

Facebook säger dock att kamerainaktivering helt enkelt är ett fel. “Vi upptäckte nyligen att vår iOS-app lanserades felaktigt i landskapet. När vi fixade det förra veckan i v246 introducerade vi oavsiktligt ett fel där appen delvis navigerar till kameraskärmen när ett foto trycks. Vi har inga bevis för att foton / videor har laddats upp på grund av detta, “sa Facebook-VP Guy Rosen i en tweet.

Eftersom appen kommer från Facebook – ett företag med rykte för att samla in människors data utan deras tillstånd – aktiverade kamerainaktivering larmklockor för Maddux, som säger att han har återskapat problemet på fem olika iPhones som kör iOS 13.2.2. Andra Twitter-användare och media har återgivit samma sekretessproblem när de använder iOS-versionen av appen.

Rosen sa att Facebook har skickat en fix till iOS App Store. Enligt Maddux kan iPhone-ägare också korrigera problemet på egen hand. I menyn Inställningar på iOS inaktiverar du åtkomst till kamera och mikrofon för Facebook-appen.

Relaterade Artiklar

Back to top button